Vom merge cu autobuze hibride în București! Când vor ajunge pe străzi?

Mercedes-Benz Citaro Hybrid autobuze hibride

Vor ajunge peste 100 de autobuze hibride pe străzile Bucureștiului, anunță primarul Gabriela Firea. Reînnoirea parcului STB include și achiziționarea unor troleibuze și tramvaie noi.

Primele autobuze hibride vor ajunge pe străzile din București în luna mai a anului viitor. Contractul, estimate la aproximativ 40 de milioane de euro, prevede livrarea vehiculelor până în ianuarie 2021. Primul autobuz va fi livrat în luna mai a anului viitor în vederea omologării. Ulterior, câte 20 de autobuze vor fi livrate lunar. În ianuarie 2021, vor ajunge la București ultimele 9 autobuze.

Contractul a fost semnat în urma unei licitații câștigate de Mercedes-Benz, care a făcut și prima oferă, și vizează furnizarea a 130 de autobuze Citaro Hybrid către Primăria Capitalei. Primăria organizează licitații și pentru atribuirea unor contracte pentru achiziționarea a 100 de tramvaie, 100 de troleibuze și 100 de autobuze electrice. Finanțarea este asigurată parțial din fonduri nerambursabile.

Contractual prevede o garanție de 8 ani și 480.000 de kilometri.

Mercedes-Benz Citaro Hybrid a fost desemnat Autobuzul Anului 2019. Acesta are o capacitate de până la 100 de pasageri (27 de locuri pe scaune și 65 în picioare) și măsoară 12,135 m în lungime, 2,550 m în lățime și 3.120 m în înălțime. Accesul se face prin uși cu o lățime de 1.250 m.

Scaune tapițate, climatizare automată, ABS, ASR și ESP se află pe lista de dotări. Mai multe informații aflați pe cargo-bus.ro.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top