VW Golf GTI: Original vs. Mk 8 (video)

VW Golf GTI: Original vs. Mk 8 (video)

VW a prezentat recent trio-ul GTI, GTE și GTD. Constructorul german a demarat acum și campania de promovare. Logic, primul care ajunge pe „covorul roșu” este clasicul GTI, într-o „bătălie” dată de original și a opta generație.

Virtual creator al segmentului hot hatch, VW Golf GTI este unul dintre cele mai bine vândute modele sportive din clasa compactă. Prima generație a debutat în 1975 – în urmă cu fix 45 de ani. Însă cu siguranță are încă numeroși fani, în special printre împătimiții automobilelor clasice. Exemplarul prezentat de constructor arată impecabil. Un mic hatchback complet alb… cu câteva excepții. Cum ar fi grila neagră a radiatorului și conturul său roșu. Sau interiorul cu stofă tip „tartan”.

VW Golf GTI: Original vs. Mk 8 (video)

Opt generații mai târziu, VW Golf GTI păstrează o parte din aroma predecesorului său. Cu implicații moderne, totuși. Grila radiatorului a devenit „minusculă”, iar conturul de culoare roșie este de acum tehnologizat în stil LED. Interiorul este și mai departe de original. Cu ecrane digitale peste tot, VW Golf GTI păstrează conexiunea spirituală datorită texturii speciale „plaid”.

VW Golf GTI: Original vs. Mk 8 (video)

Iar sub capota unui VW Golf GTI nu se mai află un mic 1.6 litri cu 110 CP și 140 Nm. Ci un TSI de 2 litri, turbo. Acesta dezvoltă de acum 245 CP și 370 Nm. Toți poneii sunt trimiși la treabă prin intermediul unei manuale cu șase sau a cutiei DSG cu șapte trepte. Iar noul sistem de amortizare adaptivă este și el la post, desigur.

Adaugati comentariu