VW prezintă noile Golf GTI, GTE și GTD

VW prezintă noile Golf GTI, GTE și GTD

Volkswagen a dezvăluit online noile Golf GTI, GTE și GTD – cu puțin înainte de premiera de la Salonul Auto de la Geneva. Constructorul german oferă trei versiuni dinamice: pe benzină, hibridă și diesel. Primele două au de acum aceeași putere. Al treilea este eficient pe distanțe lungi.

Volkswagen a început deja să ofere cea de-a opta generație Golf și în România. La show-ul elvețian va aduce, în schimb, variantele de pre-producție ale noilor Golf GTI, GTE și GTD. Modelul pe benzină și cel electrificat au de acum aceeași putere. Cei 245 CP sunt dublați, la PHEV, de posibilitatea unor parcursuri cu emisii zero de până la 60 km. Acumulatorii de 13 kWh au cu 50% mai multă energie decât la generația anterioară.

VW prezintă noile Golf GTI, GTE și GTD

Designul variantelor GTI, GTE și GTD diferă față de modele standard Golf 8. În plus, fiecare vine – opțional – cu o interesantă semnătură luminoasă frontală. Aceasta include o bară LED pe toată lățimea caroseriei. Este alb/roșie pentru GTI, alb/albastră pentru GTE și alb/gri pentru GTD. La interior, toate trei au parte de noul „Innovision Cockpit”. Acesta vine standard cu instrumentar de bord digital și sistem de infotainment cu ecran de 10 inch. În plus, ele dispun de tehnologia de comunicare Car2X. Dar și de sistemul de condus asistat „IQ.Drive Travel Assist”, disponibil până la 210 km/h.

VW prezintă noile Golf GTI, GTE și GTD

Vizual, cele trei modele se aseamănă prin cele cinci LED-uri în „X” amplasate în locul luminilor de ceață. În spate, versiunea GTE are sistemul de evacuare ascuns. Modelul GTI primește câte o terminație finală pe laterale, iar GTD are evacuare dublă poziționată în stânga. Propulsorul de pe versiunea diesel dezvoltă 200 CP și 400 Nm. Iar VW nu uită că elementele moderne se îmbină cu cele clasice: suspensia adaptivă DCC și scaunele sport cadrilate oferă confort și dinamism.

Adaugati comentariu