VW Up GTI: 115 CP pentru sportiva de buzunar

VW Up GTI este, începând de astăzi, cel mai mic model cu gene sportive din gama constructorului german. Acesta are 115 CP și mai puțin de o tonă.

Un VW GTI care cântărește sub 1.000 kg, 997 kg mai precis, este o raritate în zilele noastre, frații mai mari Polo și Golf depășind cu mult acest prag. Up GTI este, astfel, un omagiu adus primei generații Golf GTI, care afișa o greutate de 810 kg și un motor aspirat de 1,6 litri și 110 CP.

VW Up GTI este animat de o versiune cu 115 CP și 200 Nm a motorului turbo cu trei cilindri 1.0 TSI. Spre deliciul puriștilor, Up GTI este înzestrat cu o transmisie manuală cu șase rapoarte. Performanțele sunt la nivelul segmentului, micul Up GTI fiind considerat un „pocket rocket” și nu un hot-hatch. Accelerația de la 0 la 100 km/h este estimată la 8,8 secunde, iar viteza maximă la 197 km/h.

Pentru a sublinia valențele sportive ale noii versiuni Up GTI, VW a montat pe mezinul gamei sale un pachet de design special, caracterizat prin eleronul posterior, grila și hayonul cu accente de culoare roșie (nuanță tipică modelelor GTI), jante negre de 17 inch și autocolante de aceeași culoare, aplicate la nivelul pragurilor. Suspensia a fost rigidizată și coborâtă cu 15 mm, comparativ cu modelul standard.

La interior, se remarcă tapițeria din stofă cadrilată, schimbătorul de viteze perfect rotund și volanul îmbrăcat în piele, teșit în partea inferioară, din nou un detaliu caracteristic modelelor ce poartă sigla GTI.

vw-up-gti (2)

Adaugati comentariu