VW va echipa motoarele pe benzină cu filtru de particule

Volkswagen Tiguan R-Line

După ce Mercedes și-a anunțat intenția de a echipa motoarele pe benzină cu filtru de particule, a venit și rândul VW să se alinieze noii tehnologii. Se creează, astfel, o tendință în industria auto, care va obliga și ceilalți producători să se conformeze în viitorul apropiat.

Mercedes va începe montarea noilor filtre de particule de anul viitor, cu ocazia celui mai apropiat upgrade pe care-l va primi clasa S. Modelul S 500 va fi primul din serie, fiind urmat progresiv de celelalte motoare pe benzină din gamă. Producătorul din Stuttgart a testat intens, timp de 2 ani, noua tehnologie, declarând-o aptă pentru a intra pe piață.

24 - W12 TSI Engine

La aproape o lună de la anunțul făcut de Mercedes, grupul VW anunță că și în cazul său, motoarele pe benzină vor beneficia de aceeași tehnologie, tot începând cu anul viitor. Saga filtrului GPF (gasoline particulate filter) pe motoarele TSI și TFSI va începe sub capota modelului VW Tiguan echipat cu propulsorul de 1,4 litri. Și asta peste fix un an, grupul VW plănuind introducerea pe piață a noilor filtre în iunie 2017. De-aici va începe explozia: anual, până la 7 milioane de autoturisme echipate cu motoare pe benzină, produse de grupul VW, vor fi dotate progresiv cu filtru GPF. Altfel spus – nimeni nu scapă!

Pentru prima dată, VW aduce în discuție și eficiența noii tehnologii. Astfel, filtrul va elimina din gazele de evacuare până la 90% din particule. Ceea ce mă face să mă gândesc la cât de repede se vor îmbâcsi. Firește, vor rezista mai mult decât echivalentele lor pentru motoarele diesel (filtrele DPF), însă sunt curios cât de dornici să cumpere astfel de motoare sunt clienții, fripți deja cu cheltuielile suplimentare generate la motoarele diesel. Mai ales în țările în care motorina nu are cea mai bună calitate.

Sursa: Vw

Adaugati comentariu