Xiaomi MS11: primele imagini neoficiale cu modelul electric din China

Xiaomi MS11 autoexpert.ro

Xiaomi, marca din China specializată în echipamente electronice, se pregătește să lanseze și un automobil electric anunțat încă din 2021.

Primele imagini cu sedanul electric Xiaomi MS11 au fost publicate accidental pe internet, noul model nefiind încă lansat oficial. Lansarea este planificată pentru anul viitor. Xiaomi este o marcă cunoscută în special pentru producția de telefoane mobile, dar și alte bunuri de consum electronice.

Xiaomi MS11 autoexpert.ro

Xiaomi MS11

Imaginile neoficiale cu modelul Xiaomi MS11 au apărut în China și au fost preluate de mai multe publicații locale. Compania chineză și-a înființat divizia auto în 2021 după ce a cumpărat compania Deepmotion Tech, specializată în condusul autonom.

Xiaomi MS11 autoexpert.ro

Din primele imagini, modelul electric Xiaomi are proporții similare cu cele ale unei Tesla Model 3 și o siluetă aerodinamică. Se remarcă plafonul de sticlă ce se continuă cu luneta înclinată și etrierii vopsiți în galben ai sistemului de frânare Brembo. Partea din față este scoasă în evidență de blocurile optice mari, similare cu cele folosite de modelele McLaren.

Xiaomi MS11 autoexpert.ro

Nu există încă detalii despre partea tehnică, dar presa locală spune că modelul Xiaomi va folosi baterii produse de CATL și Byd, în timp ce motoarele electrice vor fi de producție proprie. Xiaomi devine al doilea producător de electronice care intră în zona auto, după ce Sony s-a asociat cu Honda pentru a pune bazele mărcii Afeela. Noua marcă niponă și-a prezentat deja primul prototip în cadrul Consumer Electronics Show, de la Las Vegas, la începutul acestui an. Noua companie își va începe activitatea chiar în acest an, iar în 2025 va livra clienților vehicule electrice.

Xiaomi MS11 autoexpert.ro

Via Carscoops, CarNewsChina

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top