Oficial: Xiaomi va produce autoturisme electrice din 2024!

Xiaomi Mi Car Xpeng P7 autoexpert.ro

Xiaomi va produce autoturisme. Anunțul a făcut ca acțiunile producătorului să crească cu 5% la bursa din Hong Kong.

Industria auto devine, ușor, ușor, un loc de întâlnire pentru producători din diverse domenii. Concluzia e că nu mai e nevoie de tradiție pentru a cuceri protofelele clienților. Este evident de ce: tot mai multă electronică ia locul mecanicii. Iar la electronică, chinezii sunt ași.

Xiaomi va produce autoturisme

Cele mai recente informații vin de la marii producători de telefoane și gadgeturi smart. Compania care asamblează telefoanele iPhone, Foxconn, intenționează să lanseze trei modele electrice, un sedan, un SUV și un autobuz. Deja planează zvonuri asupra viitoarelor modele auto de la Huawei. Am scris despre asta aici. Acum, Xiaomi confirmă oficial producerea unui autoturism electric. Deja știam despre el, și am scris aici.

Xiaomi va produce autoturisme Mi Car Xpeng P7 autoexpert.ro

Confirmarea a fost făcută în cadrul zilei investitorilor Xiaomi și, ulterior, întărită de postarea Directorului General al companiei pe rețeaua Weibo. În urma acestui anunț, acțiunile companiei au crescut cu 5%. Investiția pe care chinezii o vor face în acest domeniu: 10 mld. dolari pe parcursul a 10 ani. Pentru a le produce, compania a înregistrat marca Xiaomi EV, Inc., care are deja 300 de angajați.

Via cnbc

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top