Foxconn își extinde aria de producție de la telefoane pentru Apple la vehicule electrice

Foxconn electric vehicle Apple 1

Cei care se așteptau ca Apple să prezinte în curând o mașină electrică au avut astăzi o surpriză. Foxconn, compania care asamblează telefoane iPhone, a prezentat trei concepte de vehicule cu baterii.

Foxconn, compania care asamblează telefoanele iPhone pentru gigantul Apple, a dezvăluit luni, în cadrul unei conferințe de prezentare a viitoarelor sale produse – Hon Hai Tech Day, primele sale trei prototipuri de vehicule electrice, o dovadă a ambiţiilor sale de a-şi diversifica activităţile dincolo de asamblarea de produse electronice pe bază de comandă.

Cele trei vehicule electrice prezentate – un SUV, un sedan şi un autobuz – au fost produse de Foxtron, un joint venture între Foxconn şi producătorul taiwanez de automobile Yulon Motor Co Ltd.

Foxconn, care oficial poartă denumirea Hon Hai Precision Industry Co Ltd, şi-a propus să fie un jucător important pe piaţa globală a vehiculelor electrice şi în acest sens a încheiat acorduri și cu startup-ul american Fisker Inc sau grupul PTT PCL din Thailanda.

„Hon Hai nu mai este un nou venit în industria auto. Ne-am construit treptat un lanţ de aprovizionare în domeniul vehiculelor electrice şi acum prezentăm hardware-ul”, a declarat Liu Young-Way preşedintele Foxconn.

Sedanul, care a fost dezvoltat în comun cu firma italiană de design Pininfarina, urmează să fie vândut şi pe o serie de pieţe din străinătate în următorii ani în timp ce SUV-ul va fi comercializat sub una dintre mărcile din portofoliul Yulon în Taiwan începând din 2023. Al treilea concept, autobuzul, va purta sigla Foxtron va începe să circule în mai multe oraşe din Taiwan începând chiar de anul viitor, în parteneriat cu un furnizor local de servicii de transport.

Recent, Foxconn a cumpărat o uzină de la startup-ul american Lordstown Motors Corp pentru a produce automobile electrice iar în luna august a cumpărat o uzină de semiconductori în Taiwan pentru a putea acoperi cererea viitoare de cipuri pentru automobile. De asemenea, Foxconn şi-a fixat un obiectiv de a furniza componente şi servicii pentru 10% din vehiculele electrice din întreaga lume între 2025 şi 2027.

Foxconn este cel mai mare producător mondial de produse electronice pe bază de contract pentru firme precum Apple, Hewlett Packard şi Dell. Compania taiwaneză este renumită în special pentru că asamblează telefoanele iPhone pentru Apple.

– Colaborarea Apple – Hyundai, încheiată înainte de a începe
– Apple CarPlay ar putea fi extins pentru a controla mai multe funcții ale mașinilor

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top