Apple CarPlay ar putea fi extins pentru a controla mai multe funcții ale mașinilor

Apple CarPlay

Gigantul american Apple, a cărui aplicație CarPlay este utilizată de milioane de șoferi din întreaga lume, vrea să extindă interacțiunea dintre soft-ul său și mașini.

Șoferii care utilizează telefoane Apple știu deja câte avantaje aduce astăzi aplicația CarPlay. Printr-o conexiune Bluetooth, aplicația poate gestiona apelurile telefonice, navigația sau melodiile ascultate în mașină.

Ei bune, inginerii Apple au acum în plan să extindă capacitățile CarPlay și către alte sisteme ale vehiculelor. Ca urmare a unui viitor update al AppleCarPlay aplicația ar putea accesa funcții precum sistemul de control al climei, radioul și scaunele cu reglaj electric.

Conform Bloomberg, care citează persoane apropiate proiectului Apple, proiectul, cunoscut intern sub numele de „IronHeart”, este încă în stadiile incipiente și ar necesita cooperarea producătorilor de automobile.

Intenția Apple subliniază ideea că mașinile ar putea fi o importantă sursă de venituri pentru gigantul tehnologic american, chiar și fără ca acesta să producă și comercializeze propriul vehicul. În timp ce planurile pentru o mașină Apple s-au confruntat cu eșecuri, inclusiv cu dezertarea unor persoane importante în cadrul proiectului Titan în acest an, compania a continuat să dezvolte și să genereze fonduri cu atât de cunoscutul CarPlay, rivalul Android Auto de la Google.

Deși oficialii Apple au refuzat să comenteze informația agenției Bloomberg, este limpede că, obținând acces la comenzi și instrumente, gigantul IT ar putea transforma CarPlay într-o interfață de control a întregului vehicul. De asemenea, datele colectate de software ar putea fi utilizate de Apple sau de terți pentru a crea noi tipuri de aplicații sau pentru a adăuga funcții la cele existente.

Dacă proiectul IronHeart este real și va avea finalitate, el ar reprezenta cea mai puternică implicare a Apple în domeniul auto de la lansarea CarPlay în 2014. Totodată însă, inițiativa ar putea fi considerată de unii producători de mașini drept o amenințare. Nu mulți ar fi probabil dispuși să cedeze sau să împartă controlul unor sisteme importante cu cei de la Apple.

Apple recrutează un fost executiv BMW specializat în mașini electrice
– Viitoarea mașină Apple ar putea utiliza baterii de la CATL

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top