Zeekr este noua marcă electrică a grupului chinez Geely

geely-autoexpert.ro

Grupul chinez Geely anunță lansarea unei noi mărci auto ce se va concentra pe producția de automobile electrice: Zeekr.

Noua marcă din China va concura direct cu Tesla în segmentul automobilelor electrice premium folosind platforma SEA din cadrul grupului Geely, platformă ce va fi folosită și pentru viitoare modele Volvo, Polestar sau Lynk&Co.

Zeekr – marcă auto nouă lansată de grupul Geely

Primele modele Zeekr vor fi livrate pe piața din China spre finalul acestui an. În China, noua marcă este cunoscută sub denumirea Ji Ke și are ca target lansarea unui nou model electric la fiecare cinci ani. Chiar dacă la început, Zeekr se va concentra pe piața din China, va explora și posibilitatea de a exporta modelele sale pentru ”a satisface cererea globală pentru automobile electrice premium”.

Geely a publicat și rezultate obținute în anul 2020. Marca Geely a vândut 1.3 milioane de automobile în China, reconfirmând poziția de lider pe piața chineză pentru al patrulea an consecutiv. Marca premium, Lynk&Co, a vândut 175.000 de automobile, în creștere cu 37% față de anul 2019.

Geely a lansat de curând modelul Preface (foto) pe piața din China. Geely Preface este un sedan compact ce folosește platforma modulară CMA (compact modular architecture) dezvoltată înmpreună cu Volvo. Platforma CMA este folosită și pentru modele ca Volvo XC40, Polestar 2 sau diverse modele Lynk&Co.

Modelul Preface are linii de design în stil european, proporțiile fiind similare cu cele ale modelelor Volvo, având o lungime de 4.79 m. Partea frontală se remarcă prin grila Cosmos specifică mărcii Geely.

Via Geely

 

Adaugati comentariu