Ziua fără mașini. Ce dată propune Primăria?

Bucuresti

Ziua fără mașini se apropie. Primăria propune o zi în care autoturismele să nu circule pe multe artere din București. Ziua aleasă este cea de 22 septembrie.

Proiectul vizează o zonă specială în care mașinile, cu excepția celor de urgență, să nu aibă acces în ziua stabilită. Zona este delimiată de Bulevardul Decebal (de la strada Dristorului până la Piața Alba Iulia), Bulevardul Unirii (de la Piața Alba Iulia până la Piața Constituției), fără ca măsura să afecteze traficul pe Bulevardul Libertății.

Restricția ar urma să fie impusă în ziua de duminică, 22 septembrie, în intervalul orar 9:00 – 17:00 și se aplică oricărui vehicul motorizat. Nici chiar mașinile electrice nu vor avea acces în zona delimitată.

Câte mașini au fost înmatriculate în București luna trecută?

Vor avea voie, în schimb, să circule în perimetrul restricționat, mașinile serviciilor de urgență, pe listă aflându-se ambulanțele, vehiculele SMURD, pompierii, poliția, Jandarmeria și poliția locală.

Vehiculele care asigură transportul în comun, vehiculele corpului diplomatic, ale serviciilor de utilitate publică, trotinetele și bicicletele vor avea acces doar dacă nu vor depăși limita de viteză impusă, de 30 km/h.

Proiectul “Ziua fără autoturisme” înaintat de Primărie este integrat în inițiativa „Săptămâna Europeană a Mobilităţii” 2019, care are loc în perioada 16-22 septembrie. 2.526 de orașe din Europa au participat anul trecut, acesta fiind un număr record.

Sursă foto: primarie3.ro.

Adaugati comentariu