20% dintre posesorii de autoturisme electrice revin la cele convenționale

EQA - autoexpert.ro

Un studiu realizat în California arată că una din cinci persoane care dețin EV-uri se întoarce la versiunile convenționale de propulsie. Motivele care îi determină pe cei 20% dintre posesorii de autoturisme electrice să ia această decizie sunt mici și variate, iar cele mai importante țin indirect de infrastructura de încărcare.

California este statul în care vehiculele electrice au luat o amploare impresionantă. Unul dintre motive: guvernul californian acordă bonusuri la achiziționarea vehiculelor verzi. Astfel, autoturismele cu sistem de propulsie bazat pe celule de combustie sunt subvenționate cu 4500 USD. Un bonus eva mai mic, de 2000 USD, este acordat autoturismelor electrice. În sfârșit, hibrizii plug-in beneficiază de un discount de 1000 USD.

Totuși, acum câteva luni, ajutorul de la stat a început să fie diminuat. De exemplu, taxa de înmatriculare, care nu se plătea la EV-uri, acum costă 175 USD. Așa cum e firesc, bonusurile vor începe să scadă, iar vehiculele electrice vor trebui să-și reducă prețul pentru a concura în continuare cu cele convenționale. Primul pas: scăderea prețurilor bateriilor, care se ițește din viitorul apropiat și despre care am scris aici.

20% dintre posesorii de autoturisme electrice revin la termice

În acest ”tablou”, în California, unul din 10 posesori de vehicule electrice revine la cele convenționale, și problema nu e prețul de achiziție. Motivul direct nu este nici infrastructura slabă de încărcare. Sunt, însă, altele, mai mici, care sunt legate indirect de aceasta.

Studiul a fost realizat de Universitatea din California, pe un eșantion de 4160 de persoane care au cumpărat mașini electrice între 2012 și 2018. Dintre aceștia, 1840 își vor cumpăra în viitorul apropiat o mașină nouă. O cincime dintre ei vor opta pentru un vehicul convențional.

Posesorii de autoturisme electrice: cine revine la motoare termice

”Săpând” mai adânc, echipa a descoperit că aceștia aveau un singur autoturism în familie – pe cel electric. Cei care au rămas fideli EV-urilor dețineau, în majoritate, și un alt vehicul (convențional). Astfel, nu depindeau exclusiv de stațiile de încărcare. De asemenea, tinerii care locuiau în apartamente și nu în case, și care depindeau mai mult de stațiile de încărcare publice, revin la vehiculele convenționale. În sfârșit, femeile și-au manifestat intenția de a reveni la benzină și diesel mai mult decât bărbații.

via nature.com

Adaugati comentariu