Mercedes-Maybach S 580e – primul PHEV al mărcii de lux

Mercedes-Maybach S 580 e

Mercedes-Maybach a lansat primul său model plug-in hybrid numit S 580e. Sedanul de lux este bazat pe Clasa S de la Mercedes-Benz și folosește un sistem PHEV de 510 CP și 750 Nm.

Divizia de lux Maybach a constructorului german Mercedes a lansat primul său plug-n hybrid. Bazat pe clasa S de la Mercedes, noul Mercedes-Maybach S 580e folosește un sistem plug-in hybrid format din motor termic de 3.0 litri cu 6 cilindri și motor electric. În total, sistemul oferă 510 CP și un cuplu maxim de 750 Nm.

Mercedes-Maybach S 580e

Astfel echipat, luxosul sedan din Germania poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 5,1 secunde și atinge o viteză maximă limitată electronic la 250 km/oră. Deși nu a comunicat capacitatea bateriei folosite de sistemul plug-in hybrid, noul model S 580e poate parcurge 100 km în mod complet electric. Când rulează cu ajutorul motorului electric, viteza maximă este limitată la 140 km/oră.

Mercedes-Maybach S 580 e

Pentru încărcarea bateriei poate fi folosit un wallbox AC, încărcătorul mașinii având 11 kW, sau putem alege o stație rapidă DC, mașina suportând încărcări de până la 60 kW. Dacă alegem această soluție, o încărcare completă durează 30 minute.

Constructorul nu a dat detalii despre interior și ce sisteme folosește noul model, acestea urmând să fie dezvăluite mai târziu.

Noul model Mercedes-Maybach S 580e va debuta inițial pe piața din China, ulterior urmând să fie disponibil și în Europa.

Via Mercedes-Maybach

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top