A doua generație Toyota C-HR va fi produsă în Turcia

Toyota C-HR Prologue

Toyota a confirmat oficial că noua generație a modelului C-HR va fi produs la uzina TMMT (Toyota Motor Manufacturing Turkey) din Sakarya, Turcia.

Japonezii de la Toyota au anunțat oficial că a doua generație a SUV-ului C-HR va fi produs la uzina TMMT din Turcia. La unitatea de producție din Sakarya va fi inaugurată și o linie de asamblare pentru bateriile folosite de modelele plug-in.

toyota TMMR turcia

Toyota C-HR – producție în Turcia

Toyota va investi 317 milioane de euro în divizia de producție a bateriilor, ducând totalul investițiilor în uzina TMMT la un total de 2,3 miliarde euro. Noua unitate de producție va fi operațională în decembrie 2023 și va avea o capacitate de 75.000 de unități anual.

Noua generație Toyota C-HR va fi asamblat la TMMT și două variante: hybrid și plug-in hybrid. Nu a fost comunicată o dată de lansare pentru noul model.

toyota TMMR turcia

Uzina din Adapzari, Sakarya, Turcia a fost fondată în 1994, aici fiind asamblat modelul Corolla. După noile investiții pentru prooducția noului model C-HR, uzina TMMT va deveni prima fabrică Toyota din Europa ce poate asambla modele plug-in hybrid. Noul model C-HR PHEV va fi primul model plug-in hybrid ce va fi produs în Turcia.

Toyota a prezentat conceptul C-HR Prologue în decembrie 2022, acesta anunțând limbajul de design ce va fi folosit pentru a doua generație a modelului C-HR.

Via Toyota

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top