AC Cobra GT Roadster: legendarul model renaște cu motor V8 de 663 CP

AC Cobra GT Roadster autoexpert.ro

AC Cobra, legendarul roadster cu motor V8, va renaște într-o interpretare modernă. Cu un design ce păstrează liniile retro, noul model va fi propus într-o serie limitată de către constructorul britanic.

Roadsterul Cobra este unul dintre cele mai faimoase automobile din lume. Creat inițial în Marea Britanie de către AC Cars, modelul avea să treacă prin mâinile lui Carroll Shelby în Statele Unite. Acesta a grefat pe șasiul britanic un motor american V8 de 4.7 litri, născându-se astfel un automobil aparte.

Modelul a fost copiat și produs până în zilele noastre în variante replica.

AC Cobra GT Roadster autoexpert.ro

Cobra GT Roadster

AC Cars, constructorul britanic, anunță o nouă versiune a modelului decapotabil numită Cobra GT Roadster. Este construit de la zero și echipat cu tehnologii moderne. Lansarea este prevăzută pentru luna aprilie, britanicii publicând doar câteva imagini. Modelul poate fi rezervat pe siteul constructorului.

AC Cobra GT Roadster autoexpert.ro

Se remarcă designul clasic, la care au fost adăugate note moderne. Noul model folosește blocuri optice rotunde cu tehnologie LED, iar barele de protecție nu mai există. Avem un cadru mai pronunțat pentru parbriz, iar carcasele oglinzilor retrovizoare respectă standardele moderne.

Constructorul britanic a folosit fibra de carbon pentru o serie de elemente de caroserie. Structura principală este fabricată din aluminiu, iar sub capotă avem un motor supraalimentat V8 de 5.0 litri de proveniență Ford. Acesta dezvoltă 663 CP și 780 Nm ceea ce înseamnă că noul Cobra poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3,4 secunde. Viteza maximă este de 278 km/oră.

AC Cobra GT Roadster autoexpert.ro

Puterea este transmisă către puntea spate prin intermediul unei cutii de viteze manuală cu șase trepte sau, opțional, o cutie automată cu 10 trepte.

Prețul pentru un exemplar AC Cobra GT Roadster este de 285.000 lire sterline în Marea Britanie.

Via AC Cars

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top