Aceasta este prima mașină din lume cu panouri fotovoltaice

Hyundai Sonata Hybrid (2)

Aceasta este prima mașină de serie din lume cu panouri fotovoltaice. Sistemul a fost montat pentru a asigura între 30 și 60% din energia necesară bateriei automobilului.

Hyundai lansează o tehnologie inovatoare pentru noul Sonata Hybrid. Sistemul va veni în sprijinul sistemului electric al mașinii, convertind energia solară captată de panourile fotovoltaice în energie electrică, asigurând o eficiență, o autonomie electrică mai mari și emisii cât mai reduse.

În anii care vin, Hyundai va implementa tehnologia și la alte modele din gama sa.

Hyundai Sonata Hybrid

Hyundai pregătește un model misterios. Despre ce este vorba?

Sistemul integrează un controller și un panou solar din silcion, care este montat pe acoperișul mașinii. Acestea preiau energia solară în mers și pot asigura zilnic între 30 și 60% din energia necesară bateriei. Conform calculelor celor de la Hyundai, acest sistem aduce anual un plus de autonomie de 1.300 de kilometri.

Noul Hyundai Sonata Hybrid este primul automobil din lume echipat cu tehnologie Active Shift Control (ASC) și cu sistem de încărcare cu panou solar. Mașina vine cu motor Smarstream G2.0 GDi HEV și cu transmisie hibridă cu șase trepte.

Noul Hyundai Kona Hybrid – Informații și fotografii oficiale

Mașina poate fi comandată deja în Coreea și în curând în America. Livrarea sa în Europa însă, este sub semnul întrebării.

Adaugati comentariu