Adio, blocaje! Primăria construiește încă 67 de kilometri de pistă pentru biciclete în București!

piste pentru biciclete

Vom avea în total 240 de kilometri de pistă pentru biciclete în București. Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Mediului a aprobat proiectul care vizează construirea a încă 67 de kilometri de pistă.

Construcția primului lot ar putea demara în luna iunie a acestui an și va costa 10 milioane de euro. Potrivit Hotărârii Consiliului General al Primăriei București nr. 61/21.02.2018, proiectul cuprinde patru trasee, pe o distanţă de 63,5 km, ocupând o suprafaţă totală de aproximativ 201.000 mp. Cele patru trasee sunt:

  • Traseul 1 – Piaţa Victoriei- Bd. Aviatorilor- Bd. Beijing- strada Nicolae Caranfil- Sos. Pipera- strada Alexandru Şerbănescu- Bd. Aerogării- DN1- Piaţa Presei Libere- Şos. Kiseleff- Bd. Constantin Prezan;
  • Traseul 2- Piaţa Victoriei- Bd. Iancu de Hunedoara- Şos. Ştefan cel Mare- Şos. Mihai Bravu;
  • Traseul 3- Calea Victoriei- Bd. Regina Elisabeta- Splaiul Independenţei- Bd. Naţiunile Unite;
  • Traseul 4- Piaţa Libertăţii- Piaţa Constituţiei- Bd Unirii- Bd. Decebal- Bd. Basarabia- Stadionul Naţional.

Înainte de a demara construcția, Primăria Capitalei trebuie să obțină avizele necesare. Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje va fi responsabilă de executarea lucrărilor.

POATE VĂ INTERESEAZĂ ȘI:

București: Biciclete gratis pe banii Primăriei. Află cum

„De asemenea, Primăria Capitalei urmăreşte introducerea unui sistem de transport public cu biciclete (crearea de staţii de închiriere, parcări şi achiziţionarea de biciclete pentru utilizare de către public care se materializează în anul 2018 prin acordarea a 30.000 de vouchere pentru locuitorii Capitalei)”, a precizat PMB.

Sursă foto: HotNews.

Adaugati comentariu