Albul este cea mai populară culoare pentru mașinile vândute în 2020

Albul rămâne pe primul loc în preferințele clienților când vine vorba de culoarea mașinii. Pe locul doi și trei se află nuanțele negru și gri.

Conform unui raport publicat de Axalta, producător specializat în vopseluri, albul este nuanța cea mai populară pentru automobile.

Raportul ia în considerare preferințele clienților de mașini din întreaga lume. Pe primul loc cu un procent de 38%, culoarea alba este lider, poziție neschimbată de 10 ani. Albul are două nuanțe preferate de clienți: solid white (27%) și pearl white (11%).

Al doilea loc în preferinte este nuanța de negru în varianele solid black (5%) și effect black (14%) pentru un total de 19%. Negru este culoarea preferată în segmentul automobilelor de lux.

Locul trei revine nuanței gri cu un procent de 15%, iar argintiul este pe locul patru cu o cotă de 9%.

Raportul mai spune că 81% din mașinile vândute în toată lumea în anul 2020 au fost albe, negre sau într-o nuanță de gri.

Crește însă popularitata culorilor albastru (7%), roșu (5%), maro (3%) și galben (2%). Culoarea verde se regăsește pe doar 1% din mașinile comercializate.

Rezultatele raportului Global Automotive Color de la Axalta se bazează pe analiza datelor raportate de constructorii auto din 2020 și sunt un indicator al tendințelor actuale ale pieței. Axalta a început să raporteze despre nuanțele de culoare preferate din industrie în 1953 și continuă să se documenteze despre tendințele culorilor. Viitorul culorilor din lumea auto continuă să se schimbe pe măsură ce preferințele consumatorilor evoluează.

Via Axalta

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top