Alianță surprinzătoare – Doi granzi din industria auto vor dezvolta împreună mașini

BMW Jaguar Land Rover

Doi granzi din industria auto au bătut palma pentru a dezvolta împreună mașini electrificate. BMW anunță semnarea unui parteneriat cu Jaguar Land Rover.

Cei doi granzi își unesc forțele pentru dezvoltarea unei noi generații de sisteme de propulsie electrificate. BMW Group pune la bătaie experiența pe care a dobândit-o de-a lungul timpului, grație primului său model electric BMW i3, în tip ce Jaguar land Rover aduce în joc tehnologia care stă la baza modelului care a fost desemnat Mașina Anului 2019, Jaguar I-Pace, dar și a modelelor sale plug-in hybrid.

BMW lucrează intens la viitorul BMW iX3, un Sports Activity Vehicle cu propulsie electrică Gen 5, care se va afla și la baza proiectelor dezvoltate alături de Jaguar Land Rover.

Echipa de șoc – BMW iNext, BMW i4 și BMW iX3 testează împreună

„Industria auto trece printr-o transformare abruptă. Vedem colaborările ca fiind importante pentru succes, şi în domeniul electrificării. În Jaguar Land Rover, am găsit un partener ale cărui cerinţe pentru viitoarea generaţie a propulsiilor electrice se potrivesc semnificativ cu ale noastre „, susține Klaus Fröhlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru dezvoltare.

Parteneriatul vizeaă eficientizarea costurilor de cercetare, dezvoltare și producție. O echipă alcătuită din specialiști de la BMW Group și Jaguar Land Rover, aflată la Munchen, va lucra proiecta unitățile de propulsie Gen. Acestea vor fi construite de fiecare producător în parte pentru modelele proprii.

Proiectul comun va demara după lansarea pe piață a SUV-ului BMW iX3, programat să-și facă apariția anul viitor. Primul SUV electric al brand-ului bavarez va fi construit în China.

Adaugati comentariu