Echipa de șoc – BMW iNext, BMW i4 și BMW iX3 testează împreună

BMW iNext, BMW i4, BMW iX3 (1)

Divizia electrică de la BMW lucrează intens. BMW iX3, iNext și i4 testează împreună la Arjeplog, nu departe de Cercul Polar. Cele trei vor ajunge pe piață începând cu anul viitor.

BMW i lucrează la următoarea generație de modele electrice. Trei dintre ele sunt supuse, la ora actuală, unor teste în condiții extreme de iarnă, în Suedia.

BMW iNext, BMW i4, BMW iX3 (3)

Inginerii verifică, în această fază, componentele trenului de rulare și ale suspensiei pe suprafețe extrem de grele, asigurate de lacurile înghețate din zona Cercului Arctic. Aceștia vor să vadă și cum se comport motoarele electrice, bateriile de înaltă tensiune și electronica aflată la bord la temperaturi negative.

BMW iX3 poate fi comandat deja, chiar dacă versiunea de serie nu a fost încă prezentată

Având la bază un concept prezentat anul trecut la Beijing, BMW iX3 va ajunge în showroom-uri anul viitor, în timp ce BMW i4 și BMW iNext vor fi gata în 2021. iX3 va primi cea de-a cincea generație a tehnologiei BMW eDrive, care integrează un motor electric performant și o unitate de stocare de înaltă tensiune vor asigura împreună o autonomie de peste 400 de kilometri.

iX3 va veni ca primul model produs pentru livrare la nivel global de către joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive. Viitorul SAV electric va fi produs la Shenyang, în China.

BMW iNext, BMW i4, BMW iX3 (2)

În lucru se află și i4, un coupe cu patru uși, care își va face loc, începând cu 2021, în clasa medie premium. Acesta va primi o autonomie de peste 600 de kilometri, dar și performanțe de top, ajungând de la 0 la 100 km/h în 4 secunde și atingând o viteză maximă de peste 200 km/h. BMW i4 va vedea lumina zilei la Munchen.

Prezentat sub forma unui concept, anul trecut, la Salonul Auto de la Los Angeles, BMW iNext, cu funcții de rulare autonomă Nivelul 3 și o autonomie de peste 600 de kilometri în ciclul de testare WLTP, va fi construit la uzina Dingolfing a companiei, începând cu anul 2021.

Adaugati comentariu