Android Auto pe telefon e mort! Îl înlocuiește Google Assistant Driving Mode

Android auto autoexpert.ro

E oficial. Android Auto nu mai funcționează pe telefoanele cu sistem de operare Android 12. Va rămâne disponibil doar pentru ecranele sistemelor multimedia.

Screen Mirroring: o funcție vânată de cumpărătorii de autoturisme. Cu ajutorul ei, ecranul telefonului este afișat pe display-ul central al mașinii. Astfel, șoferul și pasagerul pot controla direct pe ecranul sistemului multimedia aplicații instalate pe telefon. Pe scurt, se pot juca cu muzica, cu navigația (Waze și Google Maps) și pot apela și răspunde la telefon. Două protocoale făceau posibilă conectarea telefonului la sistemul multimedia: Android Auto și Apple Car Play. În primă instanță, prin cablu, apoi, la sistemele mai avansate, wireless.

Android Auto

Ei bine, Android Auto nu mai este disponibil pe dispozitivele cu Android 12. Mai mult, dacă îl ai instalat și încerci să-l pornești pe telefon, o să primești un mesaj cum că aplicația este ”now only available for car screens”. Nici în Goolge Play nu-l mai găsești ca să-l downloadezi. Iar mai mulți utilizatori de telefoane mai vechi, cu Android Auto instalat, au raportat că deschiderea aplicației îi duce automat în meniul Setări. E clar că Android Auto începe să nu mai funcționeze, iar Google a confirmat retragerea versiunii pentru telefoane.

Android Auto înlocuit de Google Assistant Driving Mode

Soluția este Google Assistant. Este un mod de conducere lansat anul trecut de Google. Are funcții similare cu Android Auto, dar i-a fost adăugat și asistent controlat vocal. Ce-i drept, are o problemă, care se poate dovedi majoră inclusiv pentru România. Nu poate ”găzdui” aplicația Waze, ci doar pe Google Maps. Iar asta i-a înfuriat pe mulți utilizatori, care au trimis feedback negativ către Google.

Simplu spus, dacă mașina ta nu suportă Android Auto, poți folosi Google Assistant Driving Mode de pe telefon.

Cum îl folosești? Pui degetul pe poza ta din aplicația Google Maps, apeși ”Setări de navigare” și selectezi ”Setări Google Assistant”.

Totuși, pentru mașinile compatibile cu Android Auto, rămâne funcțională versiunea pentru sistemul multimedia. Deci, dacă ai o mașină pe care aplicația a funcționat până acum, nu trebuie să-ți faci griji. Acesta funcționează în continuare.

 

Adaugati comentariu