S-a aprobat! Primăria dă eco-vouchere de 9.000 de lei celor care își iau mașini non-diesel

eco-vouchere Primărie

Cei care vor să-și cumpere mașină nouă pot primi 9.000 de lei de la Primărie. PMB oferă 5.000 de eco-vouchere, care pot fi folosite la achiziționrea unei mașini Euro 6, dar nu și pentru vehicule cu motoare diesel!

Bonusul de 9.000 de lei este rezervat exclusiv celor care au domiciliu stabil pe raza Municipiului București și se acordă în schimbul casării unui autoturism vechi. Decizia a fost aprobată cu 29 de voturi pentru și 20 împotrivă.

Astfel, bucureștenii vor putea beneficia de bonusul acordat de Primărie pentru a-și cumpăra mașini cu motor pe benzină Euro6, hibride sau electrice, dar și alte mijloace de locomoție. Programul interzice folosirea voucher-ului PMB pentru achiziționarea unei vehicul cu motorizare diesel.

Bugetul pentru programul Rabla Clasic 2018 s-a epuizat

O primă fază a proiectului aprobat în Ședința Consiliului General al Municipiului București include 5.000 de vouchere, care sunt disponibile și pentru persoane juridice cu sediul în București. 7.470 de mașini noi a adus anul trecut pe străzile Bucureștiului programul Rabla Clasic.

Rabla Plus – Cine își ia mașină electrică

poate cere până la 45.000 de lei de la stat

Noul plan al PMB face parte din Planul Integrat de Calitate a Aerului în Municipiul București 2018-2022. Proiectul integrează și măsuri radicale, cum ar fi proiectul Primăriei București de a interzice circulația mașinilor în oraș pe durata unui weekend.

Adaugati comentariu