Advertisement

Așa funcționează camerele care înlocuiesc oglinzile la Audi e-tron

Audi e-tron interior (13)

Crossover-ul Audi e-tron nu este doar primul vehicul electric al producătorului din Ingolstadt, ci și prima mașină de serie care renunță la oglinzile retrovizoare în favoarea unor camera video amplasate deasupra aripilor. Audi arată cum funcționează acestea.

Denumit Audi Virtual Mirror sistemul dezvoltat de constructorul german integrează două camera de mici dimensiuni amplasate în lateral, acolo unde, în mod normal, s-ar afla oglinzile. Imaginile captate de acestea sunt transmise în timp real pe două ecrane tactile OLED, de câte 7 inci, aflate pe interior, lângă mânerele portierelor. Printr-o simplă mișcare de glisare, șoferul poate apropia sau îndepărta imaginea redată și poate schimba unghiul redat.

Audi e-tron interior (11)

Interiorul Audi e-tron a fost dezvăluit

Conceptul nu este nou, dar niciun producător auto nu l-a implementat până acum la un model de serie, pentru că legea internațională nu au permis acest lucru la mașinile certificate pentru drumurile publice. Sistemul era aprobat, până acum, doar în Japonia. Audi mizează pe utilizarea oglinzilor virtuale pentru a obține un coeficient aerodinamic mai bun, acesta ajutând, în același timp, și la obținerea unei autonomii mai mari pentru crossover-ul electric.

Interiorul lui e-tron este schimbat radical față de cel al modelelor companiei. Bordul integrează două ecrane tactile, care controlează aproape toate funcțiile exitente la bord. În total, cinci display-uri se regăsesc în viitorul e-tron.

Revoluționarul e-tron este pus în mișcare de o baterie de 95 kW, de un motor electric amplasat pe puntea din față și de alte două montate pe puntea din spate, care dezvoltă împreună 430 de cai putere și asigură o autonomie de 400 de kilometri în ciclul WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure).

Audi plănuia dezvăluirea noului e-tron la Summit-ul Audi, care are loc la Bruxelles pe 30 august. Însă arestarea șefului Rupert Stadler în scandalul emisiilor trucate ar putea da peste cap planurile companiei. Audi ia acum în calcul o prezentare oficială dincolo de Ocean, în Statele Unite, la o data ulterioară.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top