Audi a finalizat ancheta cu privire la motoarele V6 și V8 TDI

Audi ancheta emisii TDI

Nu există nereguli la cea de-a treia generație a motoarelor V6 TDI care echipează noile modele Audi, este concluzia anchetei interne. Toate propulsoarele TDI ale companiei au fost supuse cercetărilor.

Compania a prezentat Autorității Naționale Germane pentru Transport Motorizat rezultatele propriei anchete. Detaliile vor fi discutate într-o ședință săptămâna viitoare. Analiza nu a identificat nciio problemă, spune producătorul, la cea de-a treia generație de motoare V6 TDI. Modelele Audi V8, A7 Sportback, Audi A6 și A6 Avant, dar și SUV-ul Q8 au fost verificate. Aproximativ 700 de variante au fost examinate.

Ancheta a vizat propulsoarele V6 și V8 TDI. Aproximativ șase milioane de automobile Euro 5 și Euro 6, construite începând cu anul 2008 și livrate clienților din Europa și de pe alte piețe, exceptând SUA și Canada, au făcut subiectul investigațiilor. Specialiștii au verificat toate motoarele evo din a doua generație și propulsoarele din cea de-a treia generație, fabricate începând cu mijlocul anului 2014 sau care vor fi fabricate conform noului standard de emisii WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure).

Dieselgate – Șeful Audi a fost arestat

“Cei mai importanți sunt clienții, desigur”, spune Abraham Schot, Președintele Consiliului de Administrație de la Audi, responsabil pentru divizia de Vânzări și Marketing. “Investițiile tehnice au cunoscut un progres substanțial. Acum că am finalizat munca aceasta complexă, prezentăm datele concrete. Este ceea ce am urmărit de la început, deoreace, din cauza crizei diesel, i-am dezamăgit și dezorientat pe mulți dintre clienții noștri.”

Compania Audi a fost obligată de către agenția KBA să efectueze șapte actualizări de soft, la 240.000 de vehicule din întreaga lume. Alte 370.000 de vehicule din Germania au primit acutalizarea de soft, în vederea optimizării emisiilor în condiții reale de trafic. Actualizările nu vor afecta consumul și nu vor avea un efect negativ asupra emisiilor de dioxid de carbon, puterii motorului, cuplului maxim sau emisiilor fonice.

Și Audi se retrage de la Salonul Auto de la Detroit

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top