Audi AG, venituri în creștere, profit operațional record

Markus Duesmann - Audi

Potrivit bilanțului financiar, Audi AG a atins maxime istorice în privința profitului operațional, dar și a fluxului net de numerar.

Veniturile Audi AG din anul fiscal 2021 au fost de 53,06 miliarde de euro, în creștere cu 6,2% față de anul precedent. Această creștere „poate fi atribuită în special politicii bune de prețuri și performanțelor pe piață ale liniei de produse Q3, Q5, e-tron și a mărcilor Lamborghini și Ducati.

Profitul operațional a ajuns la 5,5 miliarde de euro, în timp ce marja operațională a urcat de la 5,1% la 10,4%. Fluxul de numerar net a fost de 7,8 miliarde de euro.

Este important de menționat că, în ciuda pandemiei și a crizei semiconductorilor și a altor materii prime, Audi a livrat în 2021 nu mai puțin de 1.680.512 mașini, cu doar 0,7% mai puține decât în 2020.

Cu toate acestea, un factor important de creștere a fost reprezentat de numărul mare de mașini electrice din totalul vânzărilor. Conform oficialilor Audi, marca a livrat anul trecut 81.894 mașini 100% electrice, cu 57,5% mai multe decât în 2020. Dintre acestea, nu mai puțin de 21.098 au fost Q4 e-tron și 6.896 e-tron GT quattro.

„Audi a depășit cu succes un an turbulent. Într-un mediu foarte provocator ne-am arătat punctele forte și am stabilit noi recorduri la profit operațional și flux net de numerar. Performanța noastră financiară demonstrează că nu avem doar forța viziunii pentru planurile noastre ambițioase, ci și forța financiară”, a declarat Jürgen RittersbergerCFO al AUDI AG.

Pentru 2022, Consiliul de Administrație al Audi se așteaptă livrarea a 1,8 – 1,9 milioane de mașini și la venituri cuprinse între 62 și 65 miliarde de euro. Marja operațională ar trebui să urce la 11%. Toate aceste prognoze nu iau în calcul efectele potențiale ale războiului din Ucraina.

Probleme pentru Audi în Ungaria

Grupul german a anunțat și ajustarea operaţiunilor de producţie la fabrica sa din Ungaria.

Preşedintele Audi Ungaria, Alfons Dintner, a declarat la o conferinţă de presă la sediul fabricii din Gyor că a fost deja modificat programul la unitatea care produce motoare şi au fost oprite exporturile către Rusia, în linie cu decizia grupului Volkswagen.

Dar impactul asupra uzinei din Ungaria „nu va fi dramatic”, a dat asigurări Dintner, adăugând că unitatea a produs anul trecut 1,6 milioane de motoare. Veniturile fabricii Audi din Ungaria au crescut cu 2,6% în 2021, la 7,7 miliarde de euro.

– Audi A6 Avant e-tron Concept anunță un posibil break electric pentru 2024
– Audi nu va lansa generații noi pentru modelele A1 și Q2

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top