Audi PB18 E-Tron – Nemții construiesc un supercar electric

Audi PB18 E-Tron

Audi PB18 E-Tron este conceptul pe care constructorul premium german îl va dezvălui pe 23 august pe celebrul circuit Laguna Seca. Mașina, care pare să fie un succesor al lui R8, va ajunge apoi la Pebble Beach.

Noul show car este un supercar cu propulsie electric, pe care Audi îl promovează prin intermediul unei imagini teaser, care dezvăluie discret partea frontală. Semnătura luminoasă a farurilor nu seamănă cu nimic din ceea ce se regăsește, la ora actuală, în gama Audi. Denumirea PB18 face aluzie la Pebble Beach și la anul apariției conceptului.

Audi păstrează secretul asupra specificației tehnice, anunțând doar că PB18 E-Tron este inspirat, în ceea ce privește soluțiile tehnice, de R18 E-Tron quattro, câștigător al cursei de 24 de ore de la Le Mans, în perioada 2012-2014.

Așa funcționează camerele care înlocuiesc oglinzile la Audi e-tron

Constructorul din Ingolstadt își confirmă astfel interesul în electrificare. Noul supercar va reprezenta punctul de plecare al sub-brand-ului E-Tron. La ora actuală, Audi pregătește debutul primei sale mașini electrice, SUV-ul E-Tron, programat să-și facă debutul pe 17 septembrie. Mașina se poate comanda deja, iar rezervarea costă 1000 de euro.

Noul concept, desenat de echipa Malibu Design Loft, va fi prezentat la The Quail, pe 24 august, înainte de a ajunge la Concursul Eleganței, pe 26 august.

 

Adaugati comentariu