Audi E-Tron – S-a stabilit data prezentării primei mașini fără oglinzi

Audi E-Tron

Audi E-Tron va fi prezentat oficial în cadrul unui eveniment special care va avea loc la San Francisco, pe 17 septembrie. Tot atunci, constructorul din Ingolstadt va face publice mai multe informații de ordin tehnic, dar și prețurile mașinii electrice.

Lansarea primului EV de la Audi s-a amânat din cauza arestării șefului companiei, Rupert Stadler, în scandalul Dieselgate.

În Europa, E-Tron poate fi deja rezervat contra sumei de 1.000 de euro, iar facilitatea va fi disponibilă, începând cu această toamnă, și pentru clienții de dincolo de Atlantic, pentru 1.000 de dolari.

Audi e-tron Quattro (9)

Noul SUV electric, Audi e-tron quattro, poate fi rezervat în România

Odată ce au făcut rezervarea, clienții pot urmări situația comenzii online, dar și prin intermediul informațiilor primite prin intermediul dealer-ului local.

Cu ocazia anunțului referitor la data exactă a prezentării lui E-Tron, Audi a făcut publică încă o imagine teaser a viitorului crossover electric. Imaginea arată mașina cu luminile aprinse, acoperită de o prelată, care lasă la vedere doar parțial semnătura luminoasă și forma siluetei mașinii.

Audi e-tron interior (3)

Interiorul Audi e-tron a fost dezvăluit

Compania a prezentat o versiune pre-serie la Salonul Auto de la Geneva din primăvară. Prototipul vine cu grila hexagonală tipică brand-ului, cu prize mici de aer și faruri înguste, protecții din plastic deasupra roților, o gardă la sol relativ mică pentru un SUV și un eleron în prelungirea acoperișului.

Primul EV de serie din istoria Audi are un coeficient aerodinamic de 0.28. La valoarea excepțională contribuie și eliminarea oglinzilor convenționale în favoarea unor camera de luat vederi amplasate pe aripi, care vor reda imaginile captate pe ecrane OLED, amplasate la interior, în apropierea ușilor. Audi E-Tron va fi prima mașină de serie fără oglinzi.

Așa funcționează camerele care înlocuiesc oglinzile la Audi e-tron

E-Tron de la Audi va fi pus în mișcare de două motoare electrice, produse la uzina din Gyor, Ungaria, iar energia va fi stocată într-o baterie de 95 kWh, care se va putea încărca la 80% în aproximativ 30 de minute, utilizând o stație de încărcare rapidă de 150 kW. În schimb, conectat la o priză de 9,6 kW de curent alternative, E-Tron va trebui să rămână la încărcat o noapte întreagă.

Primele modele Audi E-Tron vor fi livrate începând cu anul viitor.

Adaugati comentariu