Autostrada de Centură a Capitalei – A fost semnat primul contract pentru A0

Autostrada de Centură a Capitalei – A fost semnat primul contract pentru A0

A fost semnat primul contract pentru Autostrada de Centură a Capitalei. O companie din Turcia va demara lucrările la Lotul 2, primul tronson al autostrăzii care va înconjura Bucureștiul.

Pentru suma de 160 de milioane de euro (750.849.942,12 lei fără TVA), compania turcă Alsim Alarko va proiecta și va construi 16,3 kilometri din Autostrada de Centură Sud. Câștigătorul licitației a fost desemnat în mai 2018, dar primul contract a fost semnat abia la 18 luni de la inițierea procedurii. Doi ani și jumătate va avea la dispoziție Alsim pentru a finaliza lucrările.

Autostrada Urbană – În reparații, la două luni de la inaugurare!

Soarta loturilor 1 și 3 nu a fost încă decisă. Deși Alsim Alarko a câștigat și licitația pentru primul lot (17 kilometri, în apropiere de Jilava), contractul nu poate fi semnat până la finalizarea litigiilor. Lotul 3 (17,5 kilometri), în schimb, ar putea fi construit de compania elenă Aktor, pentru aproximativ 182 de milioane de euro. Compania a câștigat licitația și, până la această oră, nu s-au înregistrat contestații.

Adio, autobahn fără limită de viteză! La ce s-a gândit guvernul german

Inelul sudic al A0 măsoară 52 de kilometri. termenul de proiectare este stabilit la 12 luni, iar termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 30 de luni de la data semnării contractelor, pentru fiecare dintre cele trei loturi.

Adaugati comentariu