Bentley va comercializa exclusiv modele electrice începând cu anul 2030

Marca britanică Bentley și-a prezentat strategia pentru următorii 10 ani în cadrul unui eveniment numit Beyond100.

Bentley vrea să devină o marcă ce oferă lux sustenabil, iar în acest scop va trece treptat către modele plug-in hybrid, pentru ca apoi, începând cu anul 2030 vă comercializeze exclusiv automobile electrice.

Prima fază a strategie Beyond100 prevede trecerea la modele plug-in hybrid. Anul viitor, Bentley va adauga în gamă două modele PHEV, iar primul model full electric va veni în 2025.

Pentru Bentley renunțarea la motorul termic este un pas extrem de important, dar tranziția către electrificare va reduce impactul asupra mediului.

Gama Bentley va fi formată exclusiv din modele plug-in hybrid începând cu 2026, iar din 2030, Bentley va vinde exclusiv automobile electrice.

Viitorul electric al mărcii a fost anunțat și de conceptul EXP 100 GT, prezentat în anul centenar al mărcii.

Adrian Hallmark, președinte și director executiv al Bentley Motors, a declarat: „Din 1919, Bentley a definit grand touring-ul de lux. A fi în fruntea progresului face parte din ADN-ul nostru – Bentley Boys au fost pionieri și lideri. Acum, pe măsură ce privim dincolo de primii 100 de ani, vom continua să conducem, reinventând compania și devenind etalonul producătorilor de mașini de lux din lume. Această nouă viziune include și trece dincolo de produsele noastre, oferind o schimbare de paradigmă în întreaga noastră companie, cu credibilitate, autenticitate și integritate. În decurs de un deceniu, Bentley se va transforma dintr-o companie de automobile de lux veche de 100 de ani într-un model nou, sustenabil, complet etic pentru lux. ”

Via Bentley

Adaugati comentariu