BMW iNext în teste. Se apropie momentul prezentării oficiale

BMW iNext (4)

BMW iNext testează în Scandinavia, acolo unde o echipă de ingineri pune la punct ultimele detalii tehnice ale modelului electric.

A trecut aproape un an de la primul teaser care anticipa sosirea lui BMW iNext. Acum, în condiții extreme, prototipurile sunt deja supuse testelor finale. Inginerii vor să vadă cum reacționează mașina în condiții de iarnă. Astfel, aceștia testează aderența, stabilitatea și manevrabilitatea pe suprafețe acoperite de zăpadă, dar vor să afle și dacă sistemul de încălzire face față temperaturilor sub zero grade.

BMW iNext (2)

Tot acum, specialiștii vor testa componentele electronice prezente la bord.Sesiunea de teste desfășurată în Elveția vizează și consumul, dar și sistemul de gestionare a energiei electrice în astfel de condiții.

Versiunea de serie va fi echipată cu funcții de rulare autonomă Nivelul 3. Astfel, mașina va putea efectua manevre, va putea schimba voluntar banda de circulație, fără a-i cere șoferului să pună mâinile pe volan.

BMW iNext (5)

Imaginile surprinse de fotografii spion dezvăluie, în premieră, partea posterioară. Dar blocurile optice integrate în bara spate par o improvizație. Stopurile conceptului prezentat în septembrie 2018 aveau o dispunere orizontală și o formă alungită.

25 de modele electrificate plănuiește BMW să lanseze până în 2025. BMW iNext este programat să ajungă pe piață în 2021 și va fi produs la cea mai modernă uzină a companiei, Dingolfing.

Sursă foto: Quattroruote.it.

Adaugati comentariu