BMW Seria 1 Sedan dezvăluit – prima imagine oficială

BMW Seria 1 Sedan își face apariția pentru prima dată în hainele versiunii de serie, așteptată să debuteze pe piața chineză până la finele lui 2016.

Anul trecut, BMW a dezvăluit la Salonul auto local de la Guangzhou Compact Sedan Concept, un prototip menit să evoce liniile primului derivat cu patru portiere al gamei Seria 1. Un model creat pentru a intra în competiție directă cu două succese de casă importante din curtea rivalilor de la Audi și Mercedes: A3 sedan și CLA.

Fratele mai mic al Seriei 3 este mai mult un Seria 2, decât un Seria 1. Bazat pe platforma tehnică UKL a Seriei 2 Active Tourer, acesta beneficiază de un ampatament mai lung în comparație cu actualul hatchback Seria 1. Nici propulsia nu este identică cu cea a versiunii în cinci sau trei uși, Seria 1 Sedan (nume de cod F52) fiind disponibil exclusiv cu tracțiune față sau integrală. Motoare turbo cu trei și patru cilindri vor putea fi comandate alături de noul Seria 1 Sedan

Iată că, după trecerea cu succes la tracțiunea față, soluție adoptată și de X1, BMW nu trebuie să se mai teamă de criticile venite din partea fanilor. Reacția publicului a fost una pozitivă, cel puțin în cazul lui X1, care se vinde mai bine ca niciodată. Iar faptul că BMW are deja în curte toate subansamblele noii platforme este un mare avantaj pentru optimizarea costurilor.

Vestea cea proastă, căci da, avem parte și de astfel de știri, este că noul BMW Seria 1 Sedan va rămâne deocamdată un model dedicat exclusiv pieței din China, acolo unde va fi și asamblat. Seria 1 Sedan devine al patrulea model BMW comercializat și produs în țara Marelui Zid, alăturându-se variantelor cu ampatament lung al Seriei 3, Seriei 5 și lui X1.

Un posibil debut comercial pe continentul european și pe cel nord-american rămâne deocamdată la nivel de speculație, deși succesul lui CLA și al lui A3 sedan în Statele Unite va determina cel mai probabil BMW să ofere noul Sedan și în țara tuturor posibilităților, în viitorul apropiat. Pentru Europa, BMW pregătește un Seria 2 Gran Coupe, cu tracțiune spate.

Sursa: AutoWeek.nl

One thought on “BMW Seria 1 Sedan dezvăluit – prima imagine oficială

Adaugati comentariu