BMW Seria 8 Coupé va fi prezentat înainte de cursa de 24 de ore de la Le Mans

BMW Seria 8 Coupé

BMW Seria 8 Coupé va fi prezentat oficial pe 15 iunie, înaintea cursei de 24 de ore de la Le Mans. Începe astfel o nouă eră în istoria mașinilor sport ale companiei. BMW a făcut publică o fotografie teaser în care o mașină de curse M8 GTE maschează parțial Coupe-ul Serie 8.

BMW Seria 8 Coupé a fost dezvoltat în paralel cu M8 GTE, cu care BMW Motorsport va ocupa două locuri pe grila de start a cursei de anduranță din Franța, pentru prima oară după ediția din 2011. Bolizii și-au demonstrat deja forța în etapa care a deschis sezonul Campionatului Mondial FIA de Anduranță, pe circuitul de la Spa-Francorchamps din Belgia, dar și înIMSA WeatherTech SportsCar Championship din America de Nord.

Versiunea BMW M850i xDrive Coupé, cu motor V8 de 4.4 litri și 530 de cai putere, va prelua mare parte din tehnologia mașinilor de curse, în mod special caracteristicile trecute în contul comportamentului dinamic, furnizat de noul motor V8, de tracțiunea integrală inteligentă xDrive, de diferențialul blocabil de pe puntea spate. Mașina primește direcție activă integrală și suspensie M Professional adaptivă cu bare stabilizatoare active, dar și jante din aliaj ușor de 20 de inci.

BMW Seria 8 începe numărătoarea inversă. Teste finale

„Nici că există decor mai potrivit pentru premiera mondială a noului BMW Seria 8 Coupé decât cursa de 24 de ore de la Le Mans”, susține Klaus Fröhlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru dezvoltare. „Cursa este o demonstraţie autentică de pasiune, dinamică şi calităţi de anduranţă. Aceste caracteristici definesc noul nostru automobil sport într-un mod special.”

Premiera mondială a noului BMW Seria 8 Coupé la Le Mans echivalează cu startul actualei ofensive de modele a mărcii în clasa de lux. BMW Seria 8 Coupé în versiune de serie va ajunge pe piață în cea de-a doua parte a anului acesta.

Adaugati comentariu