BMW Seria 9 – Asta este mașina care va lupta de la egal la egal cu Mercedes-Maybach

BMW Seria 9 (4)

BMW a lansat noul BMW Seria 8 Coupe și trece acum la nivelul următor. BMW Seria 9 este mașina cu care bavarezii vor să lupte împotriva modelelor ultra-exclusiviste Mercedes-Maybach.

Șeful departamentului de design de la BMW, Adrian van Hooydonk, a declarat pentru Autocar: “Haideți să spunem așa: Nu ne vom opri aici. evident, misiunea noastră este de a avea și mai multe idei decât poate pune compania în practică. Invers, ar fi dificil.”

“Eu și echipa mea privim acum către 2021 și dincolo de acest an, chiar și până în 2030”, dezvăluie van Hooydonk.

BMW Seria 9 (3)

A început producția noului BMW Seria 8 Coupe

BMW Seria 9 ar trebui să fie o limuzină cu alură de coupe, care să rivalizeze cu Mercedes-Maybach S600 și ar reprezenta trecerea la nivelul următor, un pas logic firesc ce ar urma relansării Seriei 8, după o absență de aproape două decenii de pe piață.

Noul Seria 8 Coupe preia soluțiile tehnice, platforma și motoarele de la Seria 7, acestea servind, cel mai probabil, ca punct de plecare și pentru viitorul Seria 9. Pe listă în gama de motorizare se vor regăsi și motorul pe benzină de 4.4 litri cu tehnologie M Performance TwinPower Turbo cu 530 de cai putere, care se află sub capota lui M850i, dar și unitatea diesel de 3.0 litri cu șase cilindri și 320 cai putere de la 840d xDrive Coupe.

BMW Seria 9 (5)

Dacă planurile bavarezilor se concretizează, mașina va veni ca un coupe cu patru uși exclusivist, care ar putea primi și denumirea Gran Coupe. Astfel, BMW Seria 9 ar rivaliza cu Mercedes-Maybach S600, cu viitorul Aston Martin RapidE și chiar cu Bentely Continental GT.

Adaugati comentariu