Care este orașul din România în care e imposibil să găsești un loc de parcare?

locul de parcare

Sunt orașe în România în care este practic imposibil să găsești un loc de parcare. Surprinzător, nu Bucureștiul este cel în care se parchează cel mai greu.

Goana după un loc de parcare este activitatea principală a șoferilor în zonele urbane. Nu Bucureștiul, ci Iașiul este orașul în care ai cele mai mici șanse să parchezi. Se bat acolo 11 autoturisme pe un singur loc. Sunt 120.000 de autoturisme înmatriculate în orașul din Moldova.

Unde poți să parchezi în București cu un leu pe oră?

Urmează Sibiu, cu 5 șoferi luptând pentru același loc de parcare și abia pe locul 3 se clasează Bucureștiul. În Capitală, sunt 1,6 milioane de mașini înmatriculate și doar 350.000 de locuri de parcare amenajate, ceea ce echivalează cu aproape 5 mașini pe un loc.

Locuri de parcare pentru mașinile fără loc. Unde parchezi de acum?

La polul opus se află Timișoara, Brașov și Pitești unde se bat mai puțin de doi șoferi pe loc. În orașul de pe Bega, sunt 1,9 mașini pe locul amenajat, 1,8 la Brașov și, la Pitești, 1,5 mașini.

Cele mai scumpe locuri de parcare sunt la București și la Cluj. În centrul Capitalei, un oră de parcare pe un loc amenajat de Primărie poate ajunge la 10 lei. 7 lei costă o oră de parcare în centrul Clujului. Autoritățile vor să încurajeze, în schimb, folosirea transportului în comun, a bicicletelor și trotinetelor, reducând astfel și nivelul de noxe.

Cum să faci să nu ți se mai ocupe niciodată locul de parcare?

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top