Câți oameni va angaja Dacia pentru a crește producția?

dacia-uzina

Dacia va investi 100 de milioane pentru a crește producția uzinei de la Mioveni. Constructorul auto trebuie să mărească și numărul de angajați.

Dacia va angaja încă 300 de persoane pentru a-și duce la bun sfârșit planul de a crește producția la uzina de la Mioveni cu peste 50.000 de unități annual.

Aproximativ 350.000 de mașini au ieșit de pe porțile uzinei în 2018, SUV-ul Duster fiind în topul preferințelor clienților. Cu ajutorul de la stat, în valoare de 25 de milioane, constructorul speră să ducă această cifră la 406.000 de unități.

Cele 100 de milioane de euro, dintre care un sfert din fonduri guvernamentale, vor fi investite în direcția modernizării și măririi capacității liniei de producție.

Șeful Dacia, Cristophe Dridi, numit de la 1 ianuarie în funcția de director general, dă vina pe infrastructura din România pentru maniera lentă în care avansează lucrurile și estimează că uzina va ajunge la capacitatea propusă abia la finele anului 2020. 2.200 de camioane vin și pleacă săptămânal de la uzină. Acest număr trebuie să crească odată cu creșterea capacității de producție, explică Dridi.

Citește și:

La Mioveni se produce primul motor nou din ultimii 7 ani. Despre ce unitate este vorba?

Planurile de extindere a capacității de producție sunt justificate, pentru că Dacia a vândut 488.000 de mașini în Europa în ianuarie-noiembrie 2018, ceea ce reprezintă o creștere cu 13,2% față de aceeași perioadă din 2017.

 

Adaugati comentariu