Ce presupune noul parteneriat Volkswagen – Ford?

Ford – Volkswagen expand their global collaboration to advance

Volkswagen și Ford au semnat un parteneriat pentru a dezvolta o serie de tehnologii împreună, dar și pentru a construi mașini electrice.

Volkswagen și Ford vor dezvolta împreună tehnologii de rulare autonomă, în colaborare cu Argo AI, având ca scop eficientizarea costurilor. CEO-ul Volkswagen Herbert Diess, președintele Ford Jim Hacket și CEO-ul Argo AI Bryan Salesky au anunțat alianța care va conduce la implementarea în vehiculele constructorilor auto tehnologii de conducere autonomă nivelul 4. Funcțiile dezvoltate în comun vor fi folosite și pentru servicii de ride sharing și pentru servicii de curierat în zone urbane aglomerate. Ford și Volkswagen vor deține majoritatea acțiunilor Argo AI.

Așa cum anunțam săptămâna trecută, producătorul american va deveni primul, din afara Grupului Volkswagen, care va utiliza platforma MEB, rezervată mașinilor electrice, pentru modelele sale de volum, cu emisii zero, care vor fi comercializate în Europa, începând cu anul 2023.

Ford intenționează să livreze peste 600.000 de mașini construite pe platforma MEB, într-un interval de șase ani. Toate unitățile vor fi produse în Germania, la uzina din Koln-Merkenich, și vor ajunge pe piețele europene. Colaborarea presupune nu numai oferirea platformei, ci și a unor piese marca Volkswagen.

Pozele cu drumul expres dintre Pitești și Craiova, făcute de șeful Ford, au devenit virale

Astfel, arhictectura dezvoltată de nemți începând cu 2016, cu investiții cotate la aproximativ 7 miliarde de euro, va sta la baza unor vehicule comericale și modele crossover, dar a unor modele de referință din portofoliul constructorului american, cum ar fi Mustang și Explorer. Ford investește 11,5 miliarde de dolari în dezvoltarea mașinilor electrice.

Planurile Volkswagen includ construcția a aproximativ 15 milioane de mașini cu această platformă, în următorul deceniu.

Noua alianță Volkswagen – Ford va fi condusă de o comisie coordonată de Jim Hacket și Herbert Diess și care include persoane din conducerea ambelor companii.

Parteneriatul presupune și dezvoltarea comună a unor modele pick-up de clasă medie, începând cu anul 2022, dar și a unor van-uri comerciale.

Adaugati comentariu