Volkswagen și Ford, la un pas de semnarea unui acord. Ce vor construi împreună?

Volkswagen logo

O nouă alianță va lua naștere în industria auto. Volkswagen și Ford sunt foarte aproape de a semna un parteneriat. Acesta presupune construirea mașinilor electrice folosind resurse comune.

Cei doi constructori și-au dezvăluit, în luna ianuarie, intențiile de a dezvolta tehnologii și platforme comune, acestea fiind rezervate, pentru început, vehiculelor comerciale.

Ford a rămas în urmă în cursa electrificării și mizează pe experiența celor de la Volkswagen pentru a-și prinde rivalii din urmă. Nemții sunt aliatul ideal, mai ales datorită intențiilor constructorului german de a introduce pe piață membrii familiei ID, începând cu noul ID.3, pentru care au primit peste 10.000 de comenzi în prima săptămână de la deschiderea listelor.

Cât costă Volkswagen ID.3 1ST EDITION?

Ford ar putea beneficia astfel de platforma MEB dezvoltată de grupul german, rezervată mașinilor electrice, raportează Reuters, citând o sursă din interior.

“Ne aflăm în negocieri pentru a echilibra resursele în ceea ce privește tehnologia. Poate nu la nivel global, dar acestea sunt viabile pentru Europa și pentru China”, spunea, în luna ianuarie, CEO-ul nemților, Herbert Diess.

Pozele cu drumul expres dintre Pitești și Craiova, făcute de șeful Ford, au devenit virale

Consiliul de administrație de la VW și cel de la Ford și-au programat o întâlnire care ar putea fi decisivă în privința perfectării alianței, pe 11 iulie. Tot Reuters anunță că la ședința din această săptămână, pe ordinea pe zi se află și o discuție referitoare la dezvoltarea în parteneriat a unor tehnologii de rulare autonomă.

Adaugati comentariu