Ce SUV electric va prezenta Audi la Geneva

Noul Audi e-tron

Audi pregătește un nou SUV electric. Conceptul cu proporții compacte va fi prezentat luna viitoare, la Salonul Auto de la Geneva și va ajunge pe piață din 2021.

Familia E-Tron, al cărui prim membru a fost prezentat în septembrie, se mărește. Și E-Tron GT va fi disponibil începând cu anul acesta, ca rival pentru Porsche Taycan și Tesla Model S. Mai mult, nemții plănuiesc acum un SUV electric de dimensiuni compacte. Acesta va fi construit pe platforma MEB a Grupului Volkswagen, aceeași care stă și la baza viitorului Volkswagen ID, care ar putea purta denumirea Neo.

Cei de la Audi anunță că viitorul lor SUV nu va avea nimic în comun cu actualul Q3, în afară de dimensiunile asemănătoare.

Viitorul SUV electric va vedea lumina zilei, în versiune de serie, la sfârșitul anului viitor. Acesta va fi construit, ca și Volkswagen ID, la uzina din Zwickau, Germania, în care Volkswagen investește 1,2 miliarde de euro pentru a putea produce anual acolo 330.000 de mașini electrice.

Tot la Geneva vor ajunge patru modele plug-in hybrid, inclusiv un Audi Q5. Pe listă s-ar putea regăsi și Q7, și Q8 cu un astfel de sistem de propulsie. Totul face parte din strategia constructorului din Ingolstadt de a produce 12 mașini electrice până în 2025.

 

Adaugati comentariu