Cea mai rapidă mașină de serie cu tracțiune față pe acest circuit este…

Honda Civic Type R record Bathrust

Circuitul și recordul pentru versiunea de top a acestui model. Honda Civic Type R a mai bătut un record de viteză. A devenit cea mai rapidă mașină cu tracțiune față și la capătul celălalt al lumii, pe circuitul de la Bathurst, Australia.

La volanul său s-a aflat fostul pilot de Formula 1, Jenson Button. Ambasador Honda, Button a parcurs un tur de circuit în 2:35.207. Britanicul a reușit acest timp într-unul dintre cele 14 tururi efectuate în cadrul celor două sesiuni efectuate luni.

Honda Civic Type R Jenson Button Australia (4)

6,2 kilometri măsoară pista de la Bathurst și include 23 de viraje, dar și diferențe de nivel de 174 de metri între cel mai înalt și cel mai jos sector.

Test drive Honda Civic Type R

“Orice conduci în jurul Muntelui Panorama este uluitor. La urcare, Honda Type R este atât de rapidă, așa că, odată ce mi-am intrat în ritm și m-am obișnuit cu viteza pe care o puteam atinge, a fost foarte distractiv”, povestește Button.

Honda Civic Type R Jenson Button Australia (5)

Pilotul britanic este și deținătorul unui record neomologat pe același circuit, cu o mașină de Formula 1. În 2011, acesta a parcurs un tur de circuit în 1:48.8, cu scopul de a promova Marele Premiu al Australiei. Tot el s-a aflat la volanul modelului Civic Type R anul trecut, pe circuitul de la Hungaroring, pentru un timp record.

Până la această oră, Honda Civic Type R este cea mai rapidă mașină cu tracțiune față la Nurburgring, Spa-Francorchamps, Silverstone, Estoril și Magny Cours. Recordul obținut în Australia este primul în afara Europei.

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top