Cel mai bogat om din Elveția a cumpărat 3.4% din Aston Martin

Ernesto Bertarelli, cel mai bogat om din Elveția, a achiziționat 3.4% din acțiunile companiei britanice Aston Martin.

Bertarelli, în vârstă de 54 ani, este cel mai bogat om din Elveția cu o avere estimată la 18.1 miliarde dolari din produse farmaceutice.

Conform Bloomberg, omul de afaceri elvețian a achiziționat un procent de 3.4% din producătorul britanic de automobile de lux Aston Martin Lagonda. Aston Martin are probleme financiare încă de la listarea publică de acum doi ani. Betarelli este născut în Italia, dar este cetățean elvețian, el fiind stabilit în Țara Cantoanelor de mai bine de patru decenii.

O injecție de capital a fost făcută și de investitorul canadian Lawrence Stroll, acesta investind 536 milioane lire sterline în marca britanică. Stroll este cunoscut ca fiind și proprietarul echipei de Formula 1 Racing Point unde concurează fiul său, pilotul canadian Lance Stroll.

Un alt nume cunoscut care a investit recent în Aston Martin este șeful echipei Mercedes F1, Toto Wolff.

Aston Martin are în prezent producția oprită la ambele fabrici pe care le deține în Marea Britanie pe fondul măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus. Marca britanică a lansat de curând primul său model SUV din istorie, DBX.

Aston Martin One-77 Q-Series vândut la licitație

Adaugati comentariu