Cele mai ieftine SUV-uri și crossover-uri în 2022 – top 10!

Cele mai ieftine SUV-uri și crossover-uri 2022 autoexpert.ro

Prețul carburantului zburdă nestingherit spre culmi încă neatinse. Drept urmare, mulți dintre noi se pun la adăpost, economisind bani la achiziția mașinii. Partea bună e că accesibil nu înseamnă neapărat demodat. Așa că mi-am propus să-ți dau un pont. Iată care sunt cele mai ieftine SUV-uri și crossover-uri pe care le poți cumpăra din România în 2022! Foto: Adrian Cobzașu, Bogdan Paraschiv, Bogdan Grigorescu, producători

„Vă contactăm cu vești bune“, cum ar spune operatorul tău de telefonie mobilă. Dar, dacă prima tendință pe care o ai e să-i închizi telefonul, știind că vrea să-ți mai scoată din venitul lunar o fărâmă pentru niște servicii în plus, aici e fix pe dos. Îți dau gratuit un pont care te scutește de timp pierdut cu cercetarea de piață și de bani pierduți din cauza necunoașterii pieței. Aici, îți scriu ca să-ți dau bani, deci nu te grăbi să dai pagina înainte să citești care sunt cele mai ieftine zece crossover-uri și SUV-uri din România. Iată-le, în ordine inversă!

 

  1. Fiat Tipo Cross – 17.499 euro

Fiat Tipo Cross autoexpert.ro

Iată singurul crossover compact din top 10! E mai mult decât doar un Tipo cu protecții din plastic. Inclusiv suspensia modelului a fost calibrată, folosind setarea celei de pe 500X. În prețul de bază sunt incluse patru geamuri electrice, aer condiționat, bare longitudinale, stopuri și lumini de zi LED și multimedia cu ecran de 7 inchi. Motorul cu trei cilindri are 1,0 l și dezvoltă 100 CP.

 ➡ Vezi aici alte detalii despre Tipo Cross! 💡

 

  1. Škoda Kamiq – 17.339 euro

Skoda Kamiq autoexpert.ro

Modelul ceh are la bază platforma MQB-A0, de care s-a tras la maximum. Astfel, Kamiq are un ampatament de 2,65 m, mai lung cu 1,3 cm decât al modelului mai mare, Karoq. Astfel, îți faci o idee clară legată de spațiul interior și de confortul crossover-ului mic. Standard, primești aer condiționat, bare longitudinale pe plafon, faruri și stopuri LED, asistent de bandă și un motor turbo cu trei cilindri, de 1,0 l și 95 CP.

➡ Citește aici testul cu Kamiq! 💡

 

  1. Hyundai Kona – 16.910 euro

Hyundai Kona autoexpert.ro

Crossover-ul coreean a avut parte de un facelift în urma căruia s-a ales cu o grilă mai mică și cu elemente exterioare retușate. Motorul a căpătat un sistem mild hybrid la 48 V, așa că dezvoltă 120 CP. Versiunea de bază nu mai este Comfort, ci Highway. Llista de dotări s-a îmbogățit în consecință, fiind disponibile standard inclusiv cameră video pentru marșarier, climă automată, patru geamuri electrice, scaune încălzite, instrumentar de bord de 10,25 de inchi și volan încălzit.

➡ Citește aici mai multe detalii despre Kona facelift! 💡

 

  1. Suzuki Vitara – 16.790 euro

Suzuki Vitara autoexpert.ro

Mai e nevoie de prezentări? Un model solid și fiabil, antrenat de un sistem mild hybrid la 48 V, cu motor termic de 1,4 litri și 130 CP. În prețul de bază sunt incluse bare longitudinale pe plafon, lumini full-LED, climă automată și airbag pentru genunchii șoferului. Versiunile echipate mai bine pot fi comandate inclusiv cu tracțiune integrală și cu transmisie automată.

➡ Citește aici testul comparativ cu SUV-uri mici! 💡

  1. SsangYong Tivoli – 15.490 euro

SsangYong Tivoli autoexpert.ro

Aici, nu discutăm despre motorașe cu trei cilindri, ci despre un „ditamai“ 1,5 l turbo capabil de 163 CP. Practic, e cel mai performant motor din top. Iar mașina în sine este cochetă și bine dotată încă din configurația de bază. Iar dacă vrei și cutie automată, și tracțiune integrală, mai pui 1600 de euro pentru fiecare. E disponibilă și varianta mare, Grand Tivoli, care, pentru 2000 de euro în plus, vine cu o consolă spate mai lungă cu 25,5 cm.

Pentru cele mai ieftine 5 modele, apasă 2!

Adaugati comentariu