CEO-ul Toyota vorbește despre impunerea vehiculelor electrice

Toyota bZ Concept

Într-un interviu acordat publicației Wall Street Journal, CEO-ul Toyota, Akio Toyoda, avertizează asupra mult trâmbițatului viitor electric. Acesta spune că există o ”majoritate tăcută” care are îndoieli, referindu-se la companiile implicate în industrie.

Un nou manifest împotriva monopolului vehiculelor electrice. Așa s-ar putea rezuma declarația CEO-ului Toyota de zilele trecute. Akio Toyoda și, prin vocea lui, întreaga companie, a exprimat în câteva rânduri dezaprobarea legată de decizia de a impune tehnologia electrică drept unică posibilitate de propulsie pentru autoturisme. De data asta, însă, Toyoda a mers un pas mai departe. A amintit despre o ”majoritate tăcută”, care, deși îi împărtășește părerile, se ferește să le facă publice.

Citește pe autoexpertMarca Dacia va deveni cât se poate de târziu 100% electrică 💡

„Oamenii implicați în industria auto sunt, în mare parte, o majoritate tăcută”, a spus el. „Acea majoritate tăcută se întreabă dacă vehiculele electrice sunt cu adevărat OK pentru a le avea ca variantă unică. Dar ei consideră că, aceasta fiind tendința, nu pot să se exprime cu voce tare.”

”Pentru că răspunsul corect este, încă, neclar, nu ar trebui să ne limităm la o singură opțiune”, concluzionează Toyoda.

CEO-ul Toyota, susținut de omologi

Așa cum am arătat în mai multe rânduri, CEO-ul Toyota este susținut în declarații și de alți omologi importanți. Printre ei – CEO-ul BMW, Oliver Zipse, CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares și marca Honda. Însă, conform declarațiilor sale, pe lângă aceștia mai sunt și alți nemulțumiți.

toyota

Citește pe autoexpertElectrificarea forțată va elimina 70.000 de locuri de muncă în Italia 💡

Toți investesc masiv în propulsia electrică, și nu au nicio problemă cu aceasta, doar cu eliminarea alternativelor. Cu toate astea, Toyota, BMW, Honda și Grupul Volkswagen dezvoltă autovehicule alimentate cu hidrogen, dar și combustibili sustenabili. Ambele variante constituie alternative nepoluante, care promit să dea o mână de ajutor infrastructurii de încărcare slab dimensionate.

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top