Marca Dacia va deveni cât mai târziu 100% electrică

test comparativ Dacia Duster TCe150, Nissan Qashqai 1.3 DIG-T160, Renault Kadjar TCe160

Renault a anunțat că va vinde numai mașini electrice în Europa, înainte de 2030. Însă, pentru marca Dacia, strategia este radical diferită. Aceasta va renunța la motoarele cu combustie cât mai târziu posibil. Probabil va deveni 100% electrică în 2035.

Grupul Renault se pregătește de toate scenariile posibile. Astfel, abordarea este diametral opusă în funcție de marcă. Automotive News a publicat o declarație a CEO-ului Renault, Luca de Meo, care ”trasează” direcțiile grupului în viitorul mediu.

Astfel, ”Reanult va fi 100% electric în 2030, în Europa”, spune de Meo. Această declarație contrazice informațiile anterioare, care încă mai prevedteau motoare termice în gama Renault, în deceniul următor. Totuși, de Meo admite că tehnologia 100% electrică ar putea fi necâștigătoare atât de curând. În aceste zile, prețurile curentului electric au explodat în Europa, și e evident că viitorul e tot mai imprevizibil. Drept urmare, Renault și-a pregătit un ”Plan B”, care să includă și motoare termice. Însă de Meo nu a dat detalii legate de acesta.

Dacia, 100% electrică în ultimul moment

Pentru marca Dacia, însă, are un plan diametral opus. Brandul românesc va înceta să producă motoare termice doar atunci când nu se va putea altfel. Sigur, modelele vor fi electrificate progresiv, fără, însă, a renunța la benzină. În acest mod va rămâne fidelă crezului de a oferi cât mai mult pentru bani cât mai puțini.

Dacia 100% electrică autoexpert.ro

Dacă reglementările vor impune propulsia 100% electrică în toată Europa începând cu 2035, așa cum se vehiculează în prezent, atunci va înceta să fie produsă și ultima Dacie cu combustil.

Alte grupuri și-au manifestat dorința de a trece la propulsia complet electrică pe teritoriul UE. Hyundai, de exemplu, deși a renunțat să dezvolte motoare termice, va continua să le folosească în propulsii electrificate până în 2035. Mercedes-Benz va va avea o gamă complet electrică până în 2030. De asemenea, Peugeot va produce doar vehicule electrice înainte de 2030. Celelalte mărci ale grupului Stellantis vor adopta strategii asemănătoare.

Adaugati comentariu