Chevrolet Corvette E-Ray: supercar hybrid cu tracțiune integrală

Chevrolet Corvette E-Ray

Primul Chevrolet Corvette electrificat a fost prezentat oficial în forma unui supercar hybrid ce unește motorul V8 de 6.2 litri cu un motor electric amplasat pe puntea față.

Numit Chevrolet Corvette E-Ray eAWD, noul model marchează aniversarea de 70 ani a legendarului model sportiv american. În 1953 primul model Corvette era prezentat publicului la expoziția Motorama din New York.

Chevrolet Corvette E-Ray

Chevrolet Corvette E-Ray

Noul model electrificat primește un sistem hydrid de propulsie ce combină puterea motorului termic V8 de 6.2 litri cu un motor electric amplasat pe puntea față ce aduce un plus de 163 CP și 165 Nm. Modelul Corvette E-Ray beneficiază astfel și de tracțiune integrală. Motorul electric este alimentat de o baterie li-ion de 1,9 kWh amplasata între scaune.

Chevrolet Corvette E-Ray

Puterea totală a sistemului hybrid este de 655 CP, Corvette E-Ray devenind cel mai puternic model cu acest nume din istorie. Poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 2,5 secunde. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată cu 8 trepte.

Noul model beneficiază de un mod de rulare Stealth, în care motorul termic rămâne oprit dacă viteza de rulare nu depășește 72 km/oră.

Chevrolet Corvette E-Ray

Noul model intră în competiție directă cu alte supercaruri hybrid ca Ferrari 296 GTB sau McLaren Artura. La nivel de design există doar câteva modificări subtile, dar noul noul model este mai lat cu 9,14 cm față de un Corvette Stingray normal. Clienții pot alege dintre 14 nuanțe pentru caroserie, inclusiv noile culori Riptide Blue, Seawolf Gray și Cacti.

În Statele Unite ale Americii, prețurile pentru noul Chevrolet Corvette E-Ray încep de la 104.295 dolari pentru varianta coupe și 111.295 dolari pentru modelul cabriolet.

Via Chevrolet

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top