Chinezii au început testarea modelelor complet autonome fără supraveghetor la bord!

Chinezii au început testarea modelelor complet autonome fără supraveghetor la bord!

Chinezii au început testarea modelelor complet autonome. Compania de vehicule autonome WeRide a început testele pentru mașini fără șofer.

Foto:WeRide

WeRide un start-up chinezesc specializat în construcția de vehicule autonome, a anunțat că a devenit prima companie de acest gen care a început testarea vehiculelor fără șofer în China.

Aceasta în timp ce piața chineză de automobile, cea mai mare din lume accelerează dezvoltarea tehnologiilor pentru vehicule autonome.

Testele fără șofer supraveghetor la bord au început deja

Cu o vechime pe piață de doar trei ani WeRide, sprijinită de Nissan, Renault și Mitsubishi a anunțat că a început să testeze încă de miercuri. Vehiculele autonome se deplasează în circulație deschisă, într-o zonă determinată din provincia Guangzhou după ce autoritățile i-au dat acceptul.

În China, companii precum Pony.ai sprijinită de Toyota, Baidu Inc. și Didi Chiuxing testează deja automobile autonome, dar toate cu cel puțin un tehnician sau chiar doi la bord, din motive de siguranță.

Oamenii de la bord pot prelua controlul în situații considerate periculoase.

Modelele complet autonome fără supraveghetor la bord sunt monitorizate de la distanță

WeRide se bazează însă pe un centru de crontrol de la distanță, pentru vehiculele sale, de unde se poate interveni dacă este cazul.

WeRide said it will use a remote centre to take control of their vehicles if needed.

În Statele Unite, Alphabet Inc Waymo testează vehicule pentru pasageri fără un șofer supraveghetor.

Nuro, un alt startup, poate testa vehicule de marfă  fără șofer la o scară mică în California.

WeRide urmărește să atingă nivelul 4 în standardul autonomous driving. La acest nivel mașina poate gestiona toate aspectele deplasării în majoritatea circumstanțelor, fără intervenție umană. Flota sa de teste este compusă din 10 berline Lincoln MKZ.

Chinezii au început testarea modelelor complet autonome fără supraveghetor la bord!
Flotă de Lincoln MKZ – vehicule autonome fără șofer supraveghetor

Compania, condusă de fostul executiv al Baidu, Tony Han, mai operează de asemenea o flotă de peste 40 de taxiuri autonome și 60 de mașini de test.

Producătorii de automobile și tehnologie, inclusiv Waymo, Tesla Inc și Uber Technologies investesc miliarde în industria autonomous driving.

Dar surse din interiorul industriei spun că va mai dura ani buni pentru ca aceste tehnologii să ajungă la maturitate și pentru ca publicul să aibă încredere în vehiculele autonome.

Adaugati comentariu