Uber reia testele cu mașini autonome la 9 luni de la accidentul fatal

Uber masini autonome

Uber reia testele cu mașini autonome la 9 luni de la accidentul în care a murit o femeie, în timp ce operatorul aflat la volan era atent la o emisiune care rula pe telefon. Pietonul a fost lovit în Tempe, Arizona, în timp ce traversa prin loc nepermis.

Compania de Transporturi din Pennsylvania a admis cererea celor de la Uber de a relua testele cu mașini autonome, dar a impus reguli stricte. SUV-urile Volvo de la Uber vor avea voie să parcurgă o buclă de o milă (1,6 kilometri) într-o zonă a orașului Pittsburgh, acolo unde compania Advanced Technologies Group (ATG), cu care Uber a dezvoltat tehnologia de rulare autonomă, își are sediul.

Citește și:

A apărut filmarea accidentului în care o mașină autonomă Uber a ucis un pieton

Pentru moment, doar două vehicule vor fi implicate în teste. Niciuna dintre mașini nu are voie să depășească viteza de 40 km/h, iar la bord se vor afla, în permanență, doi operatori, pe care compania îi denumește “specialiști în misiune”. Pentru moment, este interiz celor doi să transporte pasageri. Aceștia vor fi monitorizați de un al treilea operator. Timpul lor de lucru se va reduce, iar instructajul va fi mai bun.

Uber masini autonome 2

Permisiunea de a relua testele în condiții extrem de stricte vine la mai puțin de un an după ce o mașină automomă Uber a lovit un pieton, Elaine Herzberg, 49 de ani, în timp ce acesta traversa pe lângă bicicleta proprie, printr-un loc nepermis și neiluminat. Operatorul urmărea o emisiune TV pe telefon în momentul accidentului și a observat pietonl mult prea târziu, neavând nici măcar timp să acționeze pedala de frână înaintea impactului, conform investigațiilor desfășurate de Consiliul Național de Siguranță a Traficului și de poliția locală.

Citește și:

Accidentul produs de o mașină Uber putea fi evitat, arată ancheta

Între timp, Uber testează și pe un circuit special amenajat, unde a înregistrat însă, o serie de probleme. Reprezentanții companiei susțin că nu au fost probleme referitoare la siguranță. O frânare prea puternică sau un viraj abordat prea larg au fost obstacolele pe care le-au întâmpinat inginerii care lucrează la perfecționarea tehnologiei autonome.

Uber a primit recent un vot de încredere. Constructorul auto Toyota a investit 500 de milioane de dolari într-un parteneriat în vederea dezvoltării tehnologiei autonome în colaborare cu Uber.

Adaugati comentariu