Conceptul IMx va deveni SUV-ul Nissan LEAF

SUV-ul Nissan LEAF

Nissan lucrează intens la un crossover electric inovator, promite șeful diviziei de Design, Mamoru Aoki. Acesta a confirmat că IMx, conceptul prezentat la Salonul Auto de la Tokyo în octombrie 2017, va deveni versiunea SUV a lui Nissan LEAF.

Nissan promite în contul SUV-ului o autonomie de peste 600 de kilometri, un motor dual, tracțiune integrală și peste 400 de cai putere. Tehnologia ProPilot de rulare autonomă se va regăsi la bord.

“IMx nu este doar un concept. În câțiva ani, va intra în producție”, a promis Aoki, indicând că viitorul crossover ar putea face pentru Nissan ceea ce a făuct Qashqai din momentul lansării sale, în 2007, în segmentul care și-ar putea adjudeca 34% din piața auto europeană până în 2020, conform estimărilor analiștilor.

Nissan IMx – conceptul electric și autonom

care rulează 600 de kilometri între încărcări

Crossover-ul va avea la bază platforma Nissan-ului electric, dar, evident, va veni cu un interior mai spațios. Conceptul cabinei reflectă design-ul interior tipic japonez, spune Aoki, cu referire la casele japoneze minimaliste, multifuncționale și eficientizate la maximum. Viitoarea mașină va primi la interior, lemn laminat și plastic transparent, iluminat din interior.

Exteriorul este o aluzie la viitorul limbaj de design al constructorului nipon, cu intenția de a se apropia de rădăcinile companiei japoneze. “IMx nu are un look masculin sau o înfățișare masivă. Ba chiar dă senzația că este ușor și pur, foarte expresiv”, susține șeful diviziei de Design

Adaugati comentariu