Concert turbo. Cum sună motorul viitoarei Toyota Supra?

Toyota Supra

Viitoarea Toyota Supra își va arăta, în sfârșit, silueta sportivă, la Salonul Auto de la Detroit. Dar până atunci, Supra dă concert turbo. Iată cum sună motorul turbo cu șase cilindri al sportivei nipone.

“Nu există multe lucruri mai pure ca sunetul unui motor cu șase cilindri pus la încercare. Pregătiți-vă căștile”, este îndemnul celor de la Toyota, care își vor prezenta creația la primul salon auto al anului.

Supra este pusă în mișcare de motorul care se ascunde și sub capota lui BMW Z4, un propulsor turbo de 3.0 litri cu șase cilindri. Prezentat în luna august, bavarezul, în versiune Z4 M40i, primește 340 de cai putere și un cuplu de 450 Nm, cifre care îi permit să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde.

Roadster-ul japonez primește și platforma fratelui Z4, dar niponii țin neapărat ca fanii să știe că motorul, transmisia și șasiul au fost special configurate pentru modelul lor.

Săptămâna trecută, a apărut deja pe internet prima fotografie a viitoarei Supra, așa că știm deja că designul va fi unul agresiv, iar liniile vor fi simple, puriste. Vara trecută, modelul și-a făcut apariția și la Festivalul Vitezei de la Goodwood, dar prototipul prezent acolo a fost camuflat în totalitate.

 

 

Adaugati comentariu