Advertisement

Cum îți poți lua înapoi banii pe rovinietă?

Cum e posibil: 440 amenzi în 7 ani pentru lipsa rovinietei

Românii își pot recupera de acum banii pe rovinietă, în cazul în care vând autovehiculul în perioada de valabilitate a acesteia. Modificarea legislativă a fost anunțată de Ministerul Transporturilor.

Astfel, cine vinde o mașină care are încă rovinietă valabilă, poate primi banii înapoi pentru perioada rămasă, dacă noul propriear achiziționează o nouă rovinietă, pe numele său.

Pentru a-și recupera banii, fostul proprietar trebuie să înainteze o cerere de returnare a sumei pentru perioadele suprapuse, la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Cererea trebuie să fie însoțită de o copie a documentelor care înlocuiesc înstrăinarea autovehiculului și o copie a documentului care atestă scoaterea din evidența fiscal a acestuia.

Poate te interesează și:

Câți șoferi au fost amendați pentru că au fost prinși fără rovinietă valabilă?

În cazul în care, pentru acelaşi vehicul, se achită tariful de utilizare de două sau mai multe ori pentru perioade de valabilitate ce se suprapun pentru cel puţin o zi, CNAIR va returna contravaloarea tarifului, corespunzătoare perioadei de suprapunere, la cererea fostului utilizator, în cazul înstrăinării vehiculului”, se arată în noua lege.

Actul normativ indică însă, faptul că restituirea sumei se poate face doar după ce perioada de valabilitate a rovinietei a expirat și tot atunci se va înainta cererea.

Legea a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat deja în vigoare.

Cei care circulă pe drumurile publice din afara orașelor, dar nu dețin o rovinietă valabilă, pot fi surprinși de camerele video și amendați. Sunt peste 70 de camere amplasate în toată țara pentru a-i surprinde pe contravenienți.

Prețurile rovinietei pentru autoturisme:

Rovinietele se pot achiziționa în baza certificatului de înmatriculare al autovehicului și au o valabillitate de 7 zile, 30 de zile, 90 de zile sau 12 luni. Iată care sunt prețurile rovinietei:

– pentru 7 zile – 3 euro;

– pentru 30 de zile – 7 euro;

– pentru 90 de zile – 13 euro;

– 12 luni – 28  de euro

1 thought on “Cum îți poți lua înapoi banii pe rovinietă?”

  1. Daca in 27 dec 2022 am facut rovinieta pe un an de zile si a doua zi 28 dec 2022 am avut un accident cu masina. Se mai pot recupera banii pe rovinieta?

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top