Dacia ar putea introduce în gamă un posibil model electric sau hibrid

Conform publicației Automotive News Europe, în maximum trei ani în gama Dacia va apărea un model electric sau hibrid.

Renault are în ofertă pentru piața din China un model de oraș electric vândut sub brandul Renault City. Numit Renault City K-ZE, acest model ar putea fi adus și în Europa în 2021 sub marca Dacia la prețul de 15.000 euro. Informația a fost vehiculată în presa franceză la începutul lunii noiembrie.

Grupul Renault nu a confirmat oficial aceste informații, dar Phillipe Buros, președintele Grupului Renault pentru Europa a dat câteva informații suplimentare despre planurile Dacia în vederea electrificării.

Într-un interviu acordat publicației Automotive News Europe, Buros a declarat că în cel mult trei ani marca Dacia va avea în gamă un model electric sau hibrid.

Buros a spus că Dacia va prelua de la Renault tehnologia pentru electrificare fie prin modele electrice, fie hibrid. ”Cred că în doi, trei ani vom electrifica Dacia”, a spus oficialul Grupului Renault.

Renault City K-ZE (7)

Cel mai probabil acest lucru va fi făcut prin adăugarea unei versiuni Dacia a modelului K-ZE, deși acesta are un motor electric de doar 45 CP și o baterie de 26.8 kWh. Viteza maximă a modelului electric K-ZE este de 105 km/oră.

Întrebat dacă modelul electric din gama Dacia ar putea fi bazat pe modelul Renault Zoe, oficialul grupului Renault nu a negat această posibilitate, dar a precizat că acesta ar trebui comercializat la aceeași diferență de preț care există între Dacia Sandero și Renault Clio.

Dacia utilizează tehnologii amortizate deja de Renault

 

Adaugati comentariu